Hade slipat samurajsvärd i bilen – döms för brott mot knivlagen

Den manliga bilisten i 50-årsåldern, som parkerat vid Ödsmåls rastplats, väckte en natt i maj polisens intresse. Efter kontroll i bilen fann polisen två samurajsvärd i baksätet, varav ett slipat. Nu döms mannen för brott mot knivlagen.

ANNONS
|

Det var strax efter midnatt den 12 maj som polisen blev nyfiken på mannen som stod vid rastplatsen mitt i natten. De stannade till för att kontrollera honom, och gjorde även en husrannsakan i bilen.

Där påträffades då två samurajsvärd, varav ett slipat som togs i beslag.

LÄS MER:Stoppades med samurajsvärd i bilen

En anmälan om brott mot knivlagen gjordes också på plats, eftersom det slipade svärdet ansågs utgöra en fara för andra och skulle kunna användas för att skada någon.

Mannen själv har i förhör nekat till brott och uppgett att han hade svärdet i bilen för att han höll på att flytta.

Tingsrätten menar dock att innehavet av svärdet i bilen, på en rastplats mitt i natten, inte kan anses vara befogat. Mannen är dessutom dömd för brott beträffande knivar och andra föremål vid två tidigare tillfällen.

ANNONS

Uddevalla tingsrätt dömer honom därför till dagsböter på totalt 1 500 kronor för brott mot knivlagen, då det anses bevisat att mannen begått gärningen genom oaktsamhet på det sätt som åklagaren gjort gällande.

ANNONS