Arkivfoto
Arkivfoto Bild: Arkivfoto

Misstänkt tjuv stal lax för nära 2 000 kronor

Polisen fick under söndagsmorgonen larm från personalen på Willys i Stenungsund. Detta om en man som ska ha lämnat butiken med två fulla plastpåsar, utan att betala.

ANNONS

Det var strax efter klockan 08 på söndagsmorgon polisen kontaktades om den misstänkta tjuven.

– Butikspersonalen ska då själva först ha bett mannen att stanna och visa upp vad han hade i påsarna, men ska ha negligerat detta och lämnat butiken med påsarna utan att betala, berättar Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal.

Personalen, som inte hade möjlighet att följa efter, såg sedan mannen bege sig i riktning mot järnvägsstationen.

– En polispatrull kallades då till stationen och anträffade där mycket riktigt två plastpåsar innehållande 40 kilo färsk lax, till ett sammanlagt värde av 1 918 kronor. Däremot fanns ingen gärningsman på plats, berättar Herman Egelström.

ANNONS

Patrullen omhändertog därefter påsarna och återvände till butiken som kunde konstatera att det handlade om varor tillhörande butiken.

– En anmälan om stöld upprättades sedan, plus att man säkrade spår från övervakningskameror i butiken. I nuläget finns ingen misstänkt gärningsman, men det finns uppgifter att jobba vidare med, säger Herman Egelström.

– Jag kan också tillägga att laxen tyvärr inte gick att rädda, även om den hittades ganska snart efter den misstänkta stölden, utan här kommer det troligen även att komma ett ersättningsanspråk från butiken gällande varorna.

ANNONS