Linhäcklan har tidigare varit både förskola och HVB-boende. Nu föreslås byggnaden rivas och göra plats för hyresrätter eller bostadsrätter.
Linhäcklan har tidigare varit både förskola och HVB-boende. Nu föreslås byggnaden rivas och göra plats för hyresrätter eller bostadsrätter. Bild: Mattias Modéen

Blir det hyresrätter eller bostadsrätter av Linhäcklan?

Den tidigare förskolan Linhäcklan i Rönnäng ska rivas och istället göra plats för bostäder i form av flerfamiljshus. Den inriktningen slår nu samhällsbyggnadsnämnden fast. Allmänheten ska ges möjlighet att tycka till om planerna.

ANNONS
LocationRönnäng||

Fastigheten har stått oanvänd sedan årsskiftet och fastighetsägaren har velat göra om både den tidigare förskolan och ytorna närmast runt omkring en längre tid - bland annat genom att bygga bostäder även på en intilliggande grusplan som inte används till något speciellt.

Hyresrätter eller bostadsrätter

De planer som nämnden nu ger sitt klartecken till handlar om att pröva möjligheterna till byggnation av tre flerfamiljshus – hyresrätter eller bostadsrätter – och innefattar endast tomten där förskolan ligger.

Flerfamiljshus bedöms vara ett bra komplement till de villor som sedan tidigare finns i området.

Allmänheten ges nu möjlighet att tycka till om planerna, innan en detaljplan kan fastställas och en byggnation så småningom kan bli verklighet.

ANNONS
ANNONS