Knut Lake, som sedan ett halvår tillbaka driver golfrestaurangen på Tjörn i ny regi, fortsätter att satsa på gästspel av kända stjärnkockar på sin nya restaurang. Nu i form av Jonas Lagerström, vinnare i Kockarnas kamp 2020.
Knut Lake, som sedan ett halvår tillbaka driver golfrestaurangen på Tjörn i ny regi, fortsätter att satsa på gästspel av kända stjärnkockar på sin nya restaurang. Nu i form av Jonas Lagerström, vinnare i Kockarnas kamp 2020. Bild: Privat/Malin Jochumsen

Golfkrogen får besök av stjärnkocken Jonas Lagerström

Han gick segrande ur tävlingen Kockarnas kamp 2020. Samma år fick hans egna restaurang Etoile en stjärna i Guide Michelin. Första helgen i oktober gästar nu mästerkocken Jonas Lagerström Tjörn för att laga mat på golfkrogen Knut by the Lake.

ANNONS
|

Snart ett halvår har gått sedan krögaren Knut Lake tog över golfrestaurangen, som öppnade i hans nya regi på långfredagen.

LÄS MER:Nya golfkrögaren på Tjörn förberedde inför premiärdagen

Knut Lake hade redan då flera idéer om framtida gästspel av kända kockar på sin nya restaurang. Först ut var göteborgsprofilen Håkan Thörnström som gästade golfkrogen under två dagar i början av juli.

– Det blev väldigt lyckat med nästan fullsatt under fredagen och faktiskt helt knökfullt under lördagen, berättar Knut Lake.

Vann Kockarnas kamp

Stjärnkocken Jonas Lagerström från restaurang Etoile i Stockholm gästar golfrestaurangen på Tjörn den 1 och 2 oktober.
Stjärnkocken Jonas Lagerström från restaurang Etoile i Stockholm gästar golfrestaurangen på Tjörn den 1 och 2 oktober. Bild: Malin Jochumsen

Nu är det dags för nästa stjärnkock att gästa golfrestaurangen, denna gång i form av Jonas Lagerström som gick segrande ur TV4-programmet Kockarnas Kamp 2020. Jonas Lagerström har också tävlat flertalet gånger i både Årets kock och Bocuse D’or Sverige. Han har också varit medlem i Svenska Kocklandslaget, samt tävlat med Juniorlandslaget. I februari 2020 fick hans egna restaurang Etoile i Stockholm dessutom en stjärna i Guide Michelin.

ANNONS

Det är därför med viss stolthet Knut Lake nu lockar med en exklusiv sittning med mästerkocken, som kommer att laga en åttarättersmeny, utvald från den matsedel som normalt erbjuds på hans egna restaurang i huvudstaden.

Lärde känna varandra i Oslo

– Det känns jättekul att kunna erbjuda Tjörnborna den möjligheten på hemmaplan i stället för att de ska behöva åka till Stockholm och då även kanske behöva vänta i flera månader på att få ett bord på restaurangen, säger Knut Lake, som lärde känna Jonas Lagerström när de båda jobbade inom restaurangbranschen i Oslo för ett 15-tal år sedan.

Knut Lakes plan är också att fortsätta med regelbundna gästspel av kända kockar.

– Min ambition är att kunna anordna en sådan sittning, varannan eller kanske var tredje månad.

Smakupplevelse på hemmaplan

Om det gångna halvåret som krögare på den nya restaurangen säger Knut Lake att det rullat på bra och att många, inte bara klubbmedlemmar, verkar ha hittat till krogen.

Krögaren Knut Lake strävar efter att locka både golfare och andra matintresserade Tjörnbor till sin restaurang.
Krögaren Knut Lake strävar efter att locka både golfare och andra matintresserade Tjörnbor till sin restaurang. Bild: Privat

– Det är ju också så jag vill ha det. Naturligtvis är det en golfrestaurang som en gång skapats för klubbens medlemmar, men jag ser gärna att även andra Tjörnbor och matintresserade över lag får möjlighet till en smakupplevelse här. Det jag själv strävar efter som krögare är trots allt att alla ska känna sig välkomna och att det ska vara både lite lyxigt, men samtidigt inte för dyrt och snobbigt så man skrämmer iväg någon.

ANNONS