Het loppissommar med nya trender

Annelie Larsson har varit verksam inom loppisbranchen i 15 år och driver idag butiken Tjörns plantor och pinaler. Under sommaren har intresset för loppisar varit stort, och det finns flera saker som tidigare varit svårsålda men som i år har blivit mycket populära.

ANNONS

Loppisar har varit populärt under sommaren och överallt utmed vägarna kan man se loppiskyltar uppsatta. I Gunneby utanför Kållekärr ligger en av alla loppisar som finns på Tjörn — den heter Tjörns plantor och pinaler och drivs av Annelie Larsson. För 15 år sedan startade hon en loppis i sitt garage, och sedan dess har hon varit verksam i flera olika loppisbutiker. Idag har garageloppisen utvecklats till den stora butiken hon har i sitt hus som är fyllt med allt från lerkrukor och blommor till gamla möbler.

Hon berättar att det har varit ett högt tryck i hennes butik, men också att det dyker upp många nya loppisar här och var.

ANNONS

– Det är jättestort, det ser man. Det ploppar upp små loppisar överallt. Folk har släppt på och vågar gå ut. I alla kategorier och åldrar. Det är så trendigt med återbruk numera, allt ifrån kläder till fixahemma-saker. Det är lite Ernst, säger Annelie

80-talet på väg tillbaka

Annelie berättar att hon sett flera nya trender i år och att saker som tidigare inte varit populära, nu säljer jättemycket.

– Alla köper dukar. Och det har ju tidigare varit jätteute. Det är det som har ökat för det har varit stendött förut. Det har man lika gärna kunnat slänga på tippen, berättar Annelie och fortsätter.

– Sedan är 80-talet är på väg in, det ser man. 70-talet med teaken är inte riktigt lika trendigt längre. Nu är det avhyvlat furu, rysch och pysch, furumöbler och almoge som trendar jättemycket. Men designen är tidlös, den teaken som har riktig design den går ju alltid.

Hennes egna favoriter

Annlie har varit i branschen länge och sett flera trender komma och gå men hon har sina egna favoriter.

– Jag älskar ju de där gamla möblerna såklart, vi har några gamla kommoder och gamla kistor. Sädesmått tycker jag också om, det kan man ha till allt. Det är min svaga punkt. Sedan gillar jag smycken också men det är inte lika coolt, säger Annelie Larsson och skrattar.

ANNONS