Tjörns kommun kommer inte att införa vistelseförbud på badplatserna i sommar. Inte heller på några andra platser.
Tjörns kommun kommer inte att införa vistelseförbud på badplatserna i sommar. Inte heller på några andra platser. Bild: Arkivbild

Inget förbud att vistas på Tjörns badplatser i sommar

Det blir inte något förbud att vistas på Tjörns badplatser i sommar. Beslutet från förra månaden upphävs därmed.

ANNONS
LocationTjörn|

Med anledning av coronavirusets spridning beslutade kommunfullmäktige i förra månaden att det skulle vara möjligt för kommunledningen att kunna fatta beslut om vistelseförbud på Tjörns badplatser. Detta om coronaviruset skulle fortsätta att sprida sig. Simskolorna skulle dock undantas och få fortsätta vara öppna.

Läs mer: Badplatserna kan stängas på Tjörn i sommar.

Nu upphäver kommunfullmäktige sitt eget beslut. Orsaken är dels att smittspridningen gått ner, dels att reglerna inte skulle gå att tillämpa med föreskrifterna att simskolorna skulle undantas från reglerna. Dessutom har även regeringen för avsikt att upphäva kommunernas möjlighet att kunna utfärda vistelseförbud på särskilt angivna platser från mitten av juli.

ANNONS

– Det beslut kommunfullmäktige tog tidigare var dumdristigt. Det skulle ha kunnat innebära böter för att få bada på Tjörn, sa Gert Kjellberg (Tjörnpartiet).

Benny Halldin (S) menade dock att kommunen borde ha kvar möjligheten.

– Man kan tro att pandemin är över. Men det är alldeles för tidigt att säga det ännu. Jag tycker inte att kommunen ska frånhäva sig denna rätt. Vi bör ha föreskriften kvar fram till dess att vi vet att pandemin är över.

Efter omröstning blev det dock ett tydligt ja till att upphäva föreskriften.

Det kommer därmed att vara fritt fram att bada på Tjörn hela sommaren.

ANNONS