Anders Senften är huvudtränare för Henån Gillebys herrlag i division 4 Bohuslän. I bortaderbyt tillika seriepremiären mot Ödsmåls IK blev det 2–2 efter ett sent kvitteringsmål av Henån Gilleby.
Anders Senften är huvudtränare för Henån Gillebys herrlag i division 4 Bohuslän. I bortaderbyt tillika seriepremiären mot Ödsmåls IK blev det 2–2 efter ett sent kvitteringsmål av Henån Gilleby. Bild: Pontus Soderman

Alla mål i andra halvlek när Ödsmål och Henån Gilleby kryssade i premiären

Hemmalaget Ödsmåls IK såg ut att gå mot seger med 2–1 men på övertid kunde gästande Henån Gillebys mittback Christoffer Tollesby ordna 2–2.

ANNONS
|

I division 4 Bohuslän var ÖIK och Henån Gilleby de enda två lagen som inför onsdagskvällens fajt inte hade spelat någon match. Att då få ett bra resultat med sig, i synnerhet i ett STO-derby, var därför av stor vikt.

– Det var en typisk seriepremiär med mycket vilja och mycket nerver från kanske båda hållen, sa Anders Senften, huvudtränare för gästerna från västra Orust om fajten mot Ödsmåls.

– Man såg på allihop att det var kul att spela och att alla ville mycket.

Efter en första halvlek utan mål kom alla baljorna i den andra halvleken.

Viktor Martinsson gjorde 1–0 för gästerna i den 52:a minuten. Filip Bergholtz vände till ledning 2–1 för Ödsmål efter mål i minut 60 och 68.

ANNONS

Det såg ut att bli slutresultatet men gästerna forcerade mot slutet. Henån Gillebys mittback Christoffer Tollesby kunde till slut kvittera till 2–2.

– Alla fyra målen var spelmål. Det blev ganska långa bollar från oss mot slutet, sa Senften.

Var det logiskt att alla målen kom i andra halvlek?

– Jag tror att det trycktes på mer i anfallsspelet och det öppnar ju så klart försvarsspelet. Mer vilja framåt ger öppningar bakåt, menade Senften.

Är det skönt att äntligen vara igång?

– Ja, det är fantastiskt kul att vara igång och att få spela fotbollsmatcher, så att man kan få känna pulsen. Publiken var där för att kolla på matchen och hela den biten är ju helt fantastisk.

Henån Gilleby tar nu på söndag hemma på Tavlebordsvallen emot Brålanda medan Ödsmål reser till Åmål i Dalsland för att möta Vilken.

Fotboll

Division 4 Bohuslän herr

Ödsmåls IK-Henån/Gileby

2—2 (0–0)

Målskyttar Ödsmål: Filip Bergholtz 2.

Målskyttar Henån/Gilleby: Viktor Martinsson och Christoffer Tollesby.

ANNONS