Stenungsunds anfallare Gustav Kjellström gjorde sitt sjunde mål för säsongen när han satte 1–0 i den 17:e minuten för Sif i lördagens hemmamatch mot Yxhult. Han gjorde ett mål till, sitt åttonde, men det hjälpte föga när Sif torskade med 2–3. Bild: Pontus Soderman

”Gurras” mål hjälpte inte Stenungsunds IF

Stenungsunds skyttekung Gustav ”Gurra” Kjellström gjorde två mål men det räckte inte för Sif som under lördagseftermiddagen hemma på Bästkustställningar Arena förlorade omstarten i division 2 norra Götaland med 2–3 hemma mot nykomlingen Yxhult.

ANNONS
|

En nyhet inför lördagens kamp var att Sif gjort klart med en ny målvakt.

Adam Brändén, som fyller 22 år kommande lördag och har ett förflutet i just Sif, ingår sedan i fredags i A-laget.

Tanken är att han ska vara nummer två efter förstemålvakten Richard Nordlund för att den unge målvakten Lucas Lidberg ska kunna koncentrera sig på spel i juniorlaget. Hemma mot Yxhult ingick dock Lucas i matchtruppen.

Innermittfältaren Patrick Noaksson, med förflutet i Lindome Gif, har i veckan tränat med Sif men kring honom fanns inget nytt att förmedla vad gäller en eventuell övergång.

Yxhult från Kumla strax söder om Örebro är nykomlingar i division 2 norra Götaland. Laget låg inför matchen mot Sif strax under mitten av tabellen. YIK gick på sommarledighet för en dryg månad sedan med att tvåla till IFK Tidaholm med hela 6–0.

ANNONS

Stenungsunds anfallare Gustav ”Gurra” Kjellström gjorde 1–0 för Sif i den 17:e matchminuten. Han satte därmed sitt sjunde mål för säsongen i sin sjunde match.

Yxhult vände dock genom två snabba mål i andra halvlek: Gabriel Pettersson (59) och Kristoffer Näfver (62). Den senare av de två har för övrigt allsvenskt förflutet i bland annat Örebro SK – låt vara att det är några år sedan.

Sif-tränaren Jonathan Fhager Karlsson beordrade ett dubbelbyte i matchminut 68. Ut gick Ludvig Ferdinansson och Lukas Lindholm Corner och in kom Leo Adolfsson och Aksel Kjelsmark Battal.

Bytet fick effekt då ”Gurra” gjorde sitt åttonde mål till 2–2 bara två minuter senare.

Yxhult kontrade dock med att i den 76:e minuten byta in Munir Omar Farajz som två minuter senare återgav bortalaget ledningen med 3–2 assisterad av Gabriel Pettersson. Det kom också att bli slutresultatet.