Det blev en tung kväll när lagkaptenen Rebecka Steen och hennes Vallens IF förlorade seriepremiären borta mot Ytterby IS med 0–3. ”Men jämfört med hur vi har spelat innan kan vi konstatera att vi ändå har tagit steg framåt” sa hon efteråt.
Det blev en tung kväll när lagkaptenen Rebecka Steen och hennes Vallens IF förlorade seriepremiären borta mot Ytterby IS med 0–3. ”Men jämfört med hur vi har spelat innan kan vi konstatera att vi ändå har tagit steg framåt” sa hon efteråt. Bild: Linus Olsson

Premiärförlust för Vallens damer: ”Har tagit steg framåt”

Ett dåligt genrep brukar ofta innebära att premiären går bättre. Men det gällde inte Vallens IF som i onsdagskvällens bortafajt mot Ytterby IS inkasserade en förlust med 0–3.

ANNONS
|

För exakt en vecka sedan genrepade Vallens IF inför det som på onsdagskvällen var seriepremiären i damtvåan hemma på Stora Höga IP genom att förlora mot Stenungsunds IF med 1–4.

Efter den matchen sa Vallens lagkapten Rebecka Steen att ”vi har en hel del att jobba på inför seriestart, framförallt att gå in i dueller och löpa mycket mycket mera”.

Efter 0–3 borta mot Ytterby IS på Ytterns IP:s gräsrektangel har de blåklädda fortsatt en del att jobba på.

– Men jämfört med hur vi har spelat innan kan vi konstatera att vi ändå har tagit steg framåt med hur vi hänger ihop med laget och hur vi går in i dueller, sa Rebecka en stund efter kampen.

ANNONS

– Sedan är 0–3 är för höga siffror – det är inte kul! Men de vinner och det är egentligen inget snack om saken.

Ytterby hade generellt sett ett större tryck i matchen men Rebecka menade att Vallen ”höll upp det ganska bra”.

– De fick några mål där vi gör våra misstag. Vilket är tråkigt. Vi hade ju velat hänga med i matchen och det gör man inte efter 3–0, sa hon om matchen som Ytterby ledde med 1–0 i halvtid.

Var det tre spelmål?

– Första målet gör de på en missad utspark från oss. Andra målet är ett spelmål där vi påstår att det var solklar offside men det kan man diskutera. Tredje målet var ett långskott.

Har ni mindre att jobba på efter seriepremiären jämfört med genrepet?

– Idag kom vi in med en helt annan inställning, gick in mer i duellerna och löpte mer, säger Rebecka.

– Det finns alltid saker att förbättra när man ha förlorat, men jämfört med det som var dåligt senast, så har vi steppat upp det.

Fotboll

Division 2 nordvästra Götaland damer

Ytterby IF-Vallens IF

3—0 (1–0)

ANNONS