Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Dags för politisk enighet med barnens bästa för ögonen”

Att lösa skolans lokalförsörjning med moduler visar bara att planeringen har havererat. Och så verkar vara fallet på Tjörn. Det är dags för politisk enighet med barnens bästa för ögonen, skriver mormor på Tjörn.

Svar på insändaren "Vad är det för fel på Skärhamns skola?”

Det är inget fel på Skärhamns skola, såvitt jag känner till. Däremot är det direkt olämpligt att utöka den med moduler. Varför?

Det tar plats på skolgården som är till för barnens raster. Barn behöver plats att röra sig på rasten, det förbättrar skolresultaten. Och rastvakterna behöver överblick för att se alla barn för att motverka till exempel mobbing. Därför är det inte bra att minska på skolgården genom att ställa upp moduler.

När elever ska ta sig mellan skolor så betyder det, på Tjörn, att de får åka buss. Antingen åker de själva och då är risken att inte alla kommer fram och då missar de undervisning. Eller så åker någon med dem, om det är en lärare så går vi miste om pedagogisk tid. Alltså minskar skolkvaliteten när barnen ska åka buss runt om ön under skoldagen.

Det viktiga är att skolstrukturen redan utretts, den senaste utredningen som protokollfördes kom i juni 2020. Är det inte bättre att bygga vidare på den nu och gå framåt?

Tjörnpartiet och Moderaterna vill hellre fortsätta utredandet än att besluta om en bra skola på hela Tjörn. Att en del Tjörnpolitiker inte förstår vad läroplanen betyder för skolstrukturen är tråkigt, ni är ändå valda för att hantera komplexa frågor.

Utredningen visade vad resten av Sverige redan arbetar efter F-3 skolor och 4-9 skolor. Det ger en kommunal ekonomi som går ihop. Att lösa skolans lokalförsörjning med moduler visar bara att planeringen har havererat. Och så verkar vara fallet på Tjörn. Dags för politisk enighet med barnens bästa för ögonen! Från käbbel till samarbete.

Ni politiker får betalt, i lön och arvoden, för att fatta beslut. Fatta besluten nu, annars hotar barackkaos!

Och en gång till, så att även Tjörnpartiet förstår, jag är lika mycket Socialdemokrat som Gert Kjellberg. Vad som skiljer oss åt är att jag är rädd om kommunens ekonomi och skolans pedagogiska kvalitet.

Mormor på Tjörn