Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är förståeligt att oro och frågor uppstår

När man som vårdnadshavare delges delar av processen, utan att ha tillgång till helheten eller vad olika delar syftar till, är det förståeligt att oro och frågor uppstår, skriver Skärhamns skolas rektor Leif Buller.

Svar på insändaren Lärarna flyr Skärhamns skola.

Som anställd i en kommun och med ett uppdrag som lärare ingår att skapa goda relationer med både elever och vårdnadshavare och samtidigt vara professionell i sitt myndighetsutövande. Balansgången mellan dessa två ställer stundtals stora krav på ett förhållningssätt där man både behöver arbeta internt med processer samtidigt som man bemöter frågor och oro från elever och vårdnadshavare.

Hur ett inre arbete pågår och kommuniceras inom enheten under tiden man befinner sig i en process inför ett beslut och mål är framför allt en intern arbetsgång. När man som vårdnadshavare delges delar av processen, utan att ha tillgång till helheten eller vad olika delar syftar till, är det förståeligt att oro och frågor uppstår.

Höstens organisation är väl övervägd och beskriven i tidigare utskick som gått ut till samtliga vårdnadshavare på Skärhamns skola. Förändringen innebär ett annat arbetssätt. Det blir mer fokus på att eleverna ska få behöriga lärare i ämnen i sin undervisning och eleverna kommer därmed möta lärare utifrån ämnesområde. Det här innebär trygga relationer med flera vuxna, vilket är något barnen är vana vid sedan tidiga år i förskola och fritids. Detta ger elever en mer kvalificerad undervisning. Skolan blir dessutom mindre sårbar vilket innebär att elevernas trygghet ökar.

Som rektor ansvarar jag för skolans ledning och organisation och att den blir korrekt avvägd och sammansatt. Förändringar liknande denna görs för att säkerställa att eleverna får den kvalificerade utbildning som de har rätt till.

Leif Buller

Rektor Skärhamns skola