Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En bild som få av oss i skolans värld känner igen

Skolan tolkar insändaren främst som ett inlägg i den politiska debatten men vi önskar markera mot de felaktiga påståenden och dylikt som nämns, skriver insändarskribenten.

Svar på insändaren ”Barnen på Tjörn trivs inte i skolan”.

Det är oerhört ledsamt att ta del av den insändare om skolan som publicerades i onsdagens/torsdagens tidning. Det är en bild som få av oss i skolans värld känner igen. Avsändare var Tjörns föräldrar.

Är det verkligen Tjörns föräldrar som står bakom det som skrevs? I skolans verksamhet har vi dagligen hundratals positiva kontakter med kloka och intresserade vårdnadshavare.

Insändaren innehåller tyvärr så många grova faktafel, förvrängningar av fakta och lösa påståenden att det skulle bli alltför omfattande att ta upp dem alla.

Genom all denna desinformation försöker skribenten ge sken av att situationen på Tjörns skolor inte är trygg för eleverna. Skolan på Tjörn är trygg och säker för både elever och medarbetare.

Ovanliga händelser som den som inträffade på Häggvallsskolan för en tid sedan är oacceptabla och är förstås ett misslyckande, oavsett vilka bakomliggande faktorer som fanns. Händelsen polisanmäldes omedelbart och sociala myndigheter är inkopplade. Att händelsen sedan blev viral (spreds på sociala medier) kan vi bara beklaga, framförallt för den extra utsatthet det innebär för de inblandade eleverna, som är barn och borde bli skyddade av oss vuxna.

Skolan tolkar insändaren främst som ett inlägg i den politiska debatten men vi önskar markera mot de felaktiga påståenden och dylikt som nämns. Våra politiker kommer att ta ställning till och besluta om framtiden för Tjörns skolor för att säkerställa en kvalificerad utbildning och trygghet för Tjörns elever.

Lena Ericsson,

Förvaltningschef