Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Framtidens lärare kommer inte kunna köpas för pengar

Framtidens lärare kommer inte att kunna köpas för pengar, de måste förtjänas genom att kommunen bedriver en god personalpolitik och värnar om de anställdas arbetsmiljö, skriver Ludwig Andréasson.

Inför valet 2018 gick Liberalerna ut med att de var Tjörns skolparti och ville satsa på lärarna. Nu mer än två år senare undrar jag vad som hände med den visionen?

Liberalerna är i dag ett trött parti som lämnat skolan vind för våg och saknar en vision att göra Tjörns skolor till Sveriges bästa. I Lärarförbundets årliga rankning, från november 2020, faller Tjörn från plats 119 av 290 till plats 182. Förutom själva rankningen, gick Tjörns skolor också i en negativ riktning när det kommer till andelen godkända elever, lärartäthet och meritvärde hos eleverna i årskurs 9.

Tittar vi på den skola som enligt Lärarförbundets rankning placerar sig bäst har den en lägre andel elever per lärare, 8,7 i stället för 12,2 som är rikssnittet, och 15 - 20 elever per klass.

Det talas mycket om att man som kommun måste omvärldsbevaka för att få inspiration och finna goda förslag från andra länder, regioner eller kommuner. I vårt fall behöver vi enbart åka över Skåpesundsbron för att ta del av det arbete Orust kommun gjort för att placera sig på 32:a plats i rankningen. Där ges skolan mycket resurser till undervisning och där har man hög andel friska lärare.

Vad Tjörn dock utskiljer sig från andra kommuner är våra höga lärarlöner, vilket är bra. Det räcker förstås inte för att kunna rekrytera behöriga lärare i morgon och i framtiden när det i Sverige råder brist på dem. Det är en dum idé att ge sig in i löneracet bland alla andra kommuner. Se i stället till att konkurrera ut övriga kommuner i arbetsmiljöarbetet – mer tid för planering, mindre administration och mer kompetensutveckling. Framtidens lärare kommer inte att kunna köpas av pengar, de måste förtjänas genom att kommunen bedriver en god personalpolitik och värnar om de anställdas arbetsmiljö.

Lägger man ihop de goda exemplen för de två skolorna kan Tjörn med säkerhet placera sig på Lärarförbundets topp tio-lista. Det kräver dock att man är villig att skjuta till resurser och att man är modig nog att våga prioritera bland de utgifter man har.

Ludwig Andréasson