Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

KD Tjörn besitter en otrolig okunskap

Det är knappast så att problemet med att skolan saknar pengar uppstått över en natt eller så har KD sovit de sista åren på kommunala möten, skriver Gert Kjellberg i en replik till styrelsen för Kristdemokraterna Tjörn.

Svar på insändaren Inga extra fem miljoner till skolan.

Detta är bara en snyftinsändare från KD Tjörn som inte kan betyda någonting mer än två saker, antingen vill man ta politiska poäng eller så förstår man inte vad man sysslar med.

KD Tjörn hade när som helst kunnat lägga ett förslag om mer pengar till skolan men har valt att avstå att göra detta. Sedan skyller KD allt på andra partier. Det är ju en KD-lekstuga utan dess like där man inte förstår hur man beslutar inom en kommun.

Att skolan behöver mer pengar är uppenbart och vilket jag därför också stödjer till fullo för att förstärka bland annat Skärhamnsskolans ekonomi. Tjörnpartiet har lämnat in ett sådant förslag med förstärkning av skolan.

Men då inte skolnämnden har fått säga sitt om extra pengar så kan inte fullmäktige ge mer pengar till skolan. Därför var det korrekt av fullmäktige att säga nej till fem miljoner kronor, oavsett vad man tycker i själva sakfrågan. Nu får ärendet gå den lagliga vägen.

KD hade med lite elementär kunskap kunnat undvika att hindra att fullmäktige stoppade pengarna men det gjorde inte KD-ledamöterna och då blev fullmäktige tvingad att stoppa pengarna. Hade KD verkligen haft bråttom hade man sett till att sköta detta korrekt från början.

Det är knappast så att problemet med att skolan saknar pengar uppstått över en natt eller så har KD sovit de sista åren på kommunala möten.

Nu gäller det att så fort som möjligt få till ett lagligt beslut så vi kan ge extra pengar till skolan. Hoppas KD förstår att svensk lag gäller och inte politiskt flum.

Gert Kjellberg

Tjörnpartiet