Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Landningsbana för flygande grisar

Hyckleri och miljö går inte att synkronisera, vilket de flesta förstår utom konstknarkande politiker, anser Gert Kjellberg (Tjörnpartiet).

Tjörns politiker är nog hycklare av rang. Alla partier talar om miljöarbete och hur duktiga kommunen är på detta.

Kommunens politiker sätter upp stora miljömål som Agenda 2030. Alla partier i samhällsbyggnadsnämnden, utom Tjörnpartiet, röstade samtidigt i mars för att tillåta att tio tusentalsbilar skall få stå på oskyddad åkermark varje år vid Pilanes konstutställning.

Så fort det är konstverk med i bilden så blir politikerna helt skogstokiga och glömmer allt sunt förnuft och plötsligt är miljön inte viktig, så man beviljar flera bygglov för att parkera bilar på oskyddad jordbruksmark.

Politikernas höga miljömål gäller tydligen så länge inte konsten hotas på Tjörn.

Om någon annan skulle ha ställt en stor hoper metallskrot ute i naturen och parkerat tusentalsbilar på en åker så hade samma politiker stått dag ett med ett vitesblock i handen och predikat miljömål.

Som sagt, politikerna i samhällsbyggnadsnämnden på Tjörn borde bevilja sig själva bygglov för en landningsbana för flygande grisar, vilka är det man ofta ser ute på Tjörn när politikerna talar om sina miljömål.

Hyckleri och miljön går inte att synkronisera, vilket de flesta förstår utom konstknarkande politiker.

Gert Kjellberg

Tjörnpartiet