Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man måste stoppa upp och tänka till

Kommunalrådet Martin Johansen (L) ger insändarsvar om vikten av lyssna på vad skolutredningen faktiskt säger.

Svar på insändarna:

"Förslaget har redan varit ute på remiss"

"(S): Det får vara slutvelat nu"

Rosalie Sanyang samt Socialdemokraterna i barn- och utbildningsnämnden, jag förstår att detta är känsligt. Precis som du skriver fattades det ett beslut om att utreda ett skolnav på västra Tjörn. Jag kan tycka att det är rimligt att politiken har ett bra och gediget underlag och väntar på utredningen när man ska investera hundratals miljoner kronor och bestämma strukturen för hur skolan ska se ut för flera generationer elever framöver.

Ni hade ju dock redan bestämt er, ni kom ju med förslaget att Bleket skulle vara en 4-9-skola för alla barn och ungdomar på västra Tjörn innan utredningen kom. När sedan utredningen kommer så pekar man på att det inte är lämpligt att flytta in mellanstadiet på Bleket för det är svårt, förmodligen omöjligt, att få till en bra miljö för de minsta barnen.

Då måste man stoppa upp och tänka till. Istället gör ni vad ni kan för att smutskasta utredningen och utredaren. Men ni har ingen fakta som visar hur det ska bli bra för barnen med ert förslag. Men det verkar inte vara det viktigaste för er.

Nu har då förslaget från professionen kommit, ert förslag finns och det har även kommit ett förslag om att man endast ska ha ett högstadium på ön. Låt då inte prestigen styra utan låt då de det berör i form av facknämnder, medborgare, föräldrar, förvaltning, lärare och elever vara med och tycka till och komma med synpunkter och tankar. Jag är säker på att mycket kloka tankar kan komma.

Och nej Rosalie, jag styrs inte av att jag bor och verkar i Skärhamn precis lika lite som jag tror att du styrs av att du bor i Tångeröd. Jag vill att detta ska sluta med att vi på ett underlag som är så bra som möjligt fattar ett beslut som är så klokt som möjligt. Kan vi inte försöka lyfta nivån ett snäpp från den typen av dumma och onödiga kommentarer?

Martin Johansen (L)