Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

S och MP för jobben och vården

Med regeringens budget förstärks Stenungsunds kommuns ekonomi till omsorg och Västra Götalandsregionen resurser för hälso- och sjukvård, skriver insändarskribenterna.

Den S-Mp-ledda regeringen med stöd av C och L har tagit stort ansvar för Sveriges kommuner och regioner under pandemin. Statsbidrag har kunnat täcka de kostnader som berott på Covid-19.

Signalen var tydlig: Brist på pengar får inte vara ett hinder för att begränsa smittspridningen eller vårda sjuka.

I vårbudgeten satsar nu regeringen 45 miljarder kronor för att jobba Sverige ur krisen. Dels handlar det om att säkra en snabb vaccinering och uthållighet mot smittspridning men också rädda jobb och företag.

Ytterligare resurser lägg på hälso- och sjukvården för att fortsätta med vaccinering av befolkningen, testning och smittspårning, förstärkning till regionens sjukvård och till den vård som fått vänta under pandemin. Många patienter har fått vänta på sin operation samtidigt som det är ett fortsatt högt tryck på vården.

Så med regeringens budget förstärks Stenungsunds kommuns ekonomi till omsorg och Västra Götalandsregionen resurser för hälso- och sjukvård!

Janette Olsson (S)

regionpolitiker

Johnny Alexandersson (S)

regionpolitiker