Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vad inom Tjörns befogenheter vill du göra?

När det gäller utbyggnad av solceller har (S) redan tagit initiativ och kommunfullmäktige har beslutat om att arbeta för en utbyggnad. Så vad inom Tjörns kommuns befogenheter vill du göra, undrar Benny Halldin i en replik till Martin Johansson.

Svar på insändaren Samverka och stärk elförsörjningen.

I din insändare efterlyser du en ”handlingsplan för elförsörjningen”. Du har också lämnat in en motion i samma ämne till kommunen. Tyvärr förstår jag inte vad du vill åstadkomma. Är det energitillgången som ska ses över eller effektbalansen, alternativt elnätskapaciteten?

När det gäller utbyggnad av solceller har Socialdemokraterna redan tagit initiativ och kommunfullmäktige har beslutat om att arbeta för en utbyggnad. Så vad inom Tjörns kommuns befogenheter vill du göra?

Mycket av frågorna om elförsörjningen ligger på nationell nivå och du representerar i dag inget riksdagsparti (alternativt vill inget riksdagsparti att du representerar dem).

Det hade varit mycket mer konstruktivt om du kunde lyfta sådana frågor vi verkligen kan arbeta med lokalt. Personligen skulle jag gärna vilja se motioner inom skolan till exempel för att hjälpa barn med läs– och skrivsvårigheter eller varför inte inom det sociala, som till exempel hur vi motverkar våld i nära relationer, ett ämne som för övrigt är mycket aktuellt även i rikspolitiken.

Jag vågar inte gå så långt som att hoppas att du skulle lyfta en fråga om integration eller något annat mer allmänmänskligt, men försök gärna med något som ligger inom den kommunala kompetensen och ändå berör dig.

Benny Halldin (S)