Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vem som är snurrig överlåter jag till dig som läsare att avgöra

Låt oss samtala vidare som vuxna människor, rakt och ärligt Gert! Politik är att kompromissa och sy ihop olika intressen och åsikter och det är bara möjligt om man ärligt redovisar sina syften, skriver Rosalie Sanyang (S) i en replik till Gert Kjellberg (TP).

Svar på insändaren Korvören täcker inte S skolpolitik.

Så här är det: Varje år ska en budget diskuteras och beslutas på det offentliga kommunfullmäktigemötet i juni. Detta förbereds genom att majoriteten och oppositionen lägger sina förslag till budgetar på kommunstyrelsens bord på mötet före kommunfullmäktigemötet i juni.

Förra året gjorde vi så och beslöt också att de mindre partierna fick lov att presentera sina budgetar direkt på kommunfullmäktigemötet om de hade egna förslag som de inte var riktigt färdiga med.

Om man av någon anledning vill ändra tidpunkten för budgetbeslutet är det sista chansen för kommunstyrelsen att besluta det på detta möte tidigt i juni. Det var det som skedde på Kommunstyrelsen den 3 juni.

M, L, C , TP och Martin Johansson, f d SD, hade kommit överens om att budgeten för 2022 kan vänta till oktober 2021. Så någon presentation av eller diskussion om budget fanns det inte utrymme för på dagordningen. Det hade du sett till Gert Kjellberg. Ni två tjörnpartister är vågmästare i kommunstyrelsen och det utnyttjade ni så här, den här gången.

Vi tycker att förvaltningarna och verksamheterna behöver besked om vilka ramar som gäller så att de kan planera och budgetera sina verksamheter direkt efter sommaren. Förra året vann den styrande gruppens budget med bara en rösts övervikt. Det är lite skakigt för de styrande politikerna och kanske är det osäkerheten om majoritetsförhållandena som gör att de absolut vill skjuta viktiga politiska debatter och beslut framför sig. Så det är ur vår synpunkt beklagligt att Tjörnpartiet så villigt ställer upp och hjälper dem med detta både när det gäller frågan om skolstruktur och nu budget.

På en helt annan punkt på dagordning presenterades delårsbokslutet för kommunen per den siste april. Vad vi från S föreslog var att besluta att 5 miljoner kronor av det prognostiserade överskottet på 29,9 miljoner kronor skulle ges som utökad ram till skolan redan i år.

Medans tid är tycker vi att man ska prioritera och inte som majoriteten gjorde under förra året bara låta extra statsbidrag gå till att täcka upp för underskott lite här och där. Men detta vårt förslag angående delårsbokslutet går vidare till kommunfullmäktige, precis som jag skrev i min insändare.

Låt oss samtala vidare som vuxna människor, rakt och ärligt Gert! Politik är att kompromissa och sy ihop olika intressen och åsikter och det är bara möjligt om man ärligt redovisar sina syften, det är min övertygelse i alla fall.

Rosalie Sanyang (S)