Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jacob Humlen: En sommar att fånga

Om vi bara håller ut och hjälps åt lite till så är förutsättningarna därmed goda för att de kommande månaderna blir en sommar att minnas. Och vi vill minnas den tillsammans med er! skriver Jacob Humlén.

En tidning är ingenting utan läsare. Det är klart att det rent tekniskt skulle gå att göra journalistik ändå – men hela magin ligger ju i kommunikationen mellan tidning och läsare. Utan er vore vi blott en bortglömd sajt i cyperspace eller en utburen papperstidning utan mottagare.

Kommunikationen sker i två riktningar. Dels från oss till er: Vi skriver – ni läser. Det är rätt trevligt att veta att ni är flera tusen STO-bor som läser just dessa anspråkslösa rader och allt annat som redaktionen producerar.

Men kommunikationen sker även i omvänd ordning, alltså från er till oss:

• Ni bidrar ständigt med tips och idéer på vad vi borde uppmärksamma.

• Ni svarar (oftast) på våra frågor. Vissa av er i egenskap av chef för en verksamhet som vi granskar, andra som företagare, idrottsutövare eller privatperson med något att berätta.

• Ni skriver insändare och håller den lokala debatten vid liv. (Och kom ihåg att man inte behöver vara politiskt aktiv på Tjörn för att få skriva insändare – alla röster är välkomna.)

• Ni reagerar på våra artiklar genom arga eller glada mejl, telefonsamtal och kommentarer i våra sociala medier.

På så sätt gör vi tidningen tillsammans vilket är rätt fint.

När vi nu har gått in i sommaren så är det hög tid att damma av ytterligare en kommunikationspunkt, tillika en kär tradition: sommarbilderna!

Efter en på många sätt prövande tid i coronans tecken så går det äntligen åt rätt håll med lättade restriktioner som välkommen följd. På Orust var antalet nya fall av rapporterad covd-19 förra veckan det lägsta under hela 2021: endast fyra stycken.

LÄS MER: Lägsta antalet smittade på Orust under hela 2021

Den kollektiva målbilden om att kunna fylla ljumma sommarkvällar med sociala aktiviteter känns plötsligt nåbar. Om vi bara håller ut och hjälps åt lite till så är förutsättningarna därmed goda för att de kommande månaderna blir en sommar att minnas. Och vi vill minnas den tillsammans med er!

Mejla era somrigaste bilder till [email protected] – vi ser fram emot att publicera dem.

Framför allt blir detta ett gemensamt tidsdokument över sommaren 2021, men som bonus finns också ett tävlingsmoment. När sommaren övergår till höst kommer redaktionen att kora en segrare som belönas med vinnarbilden som canvastavla medan tvåan och trean får Trisslotter.

Inget dumt sätt att kommunicera på!