Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Uppemot 300 ungdomar festade i Getskär under Valborgskvällen.
Uppemot 300 ungdomar festade i Getskär under Valborgskvällen.

300 ungdomar festade i Getskär

Uppemot 300 ungdomar hade samlats utomhus i Getskär för att festa under Valborgskvällen. Polisen var där med flera patruller och en vädjan till föräldrarna att komma och hämta sina barn, gick ut på Facebook.

Strax innan 19 på fredagskvällen fick polisen det första larmet om folksamlingen i Getskär. Tidigare på kvällen ska de dock ha fått indikationer på att ett stort antal ungdomar skulle träffas på platsen.

Strax efteråt var den första patrullen på plats.

– Vi hade ett antal patruller på plats, så många som behövdes för att lösa uppgiften, säger Fredrik Svedmyr, presstalesperson på polisen.

Polisen ska ha mött mellan 200 och 300 ungdomar som festade och drack alkohol. Det fanns inga uppgifter om att det ska ha varit något bråk eller några skadade personer, utan allt ska ha varit relativt lugnt på platsen.

– Men det verkar ha varit en hel del alkohol på platsen. En patrull fick hälla ut öl och sprit och enligt vad de rapporterat var det runt 150 liter öl och 40 liter sprit. Men det är inga exakta siffror, säger Svedemyr.

Under kvällen var även kommunen, sjöräddningen i Stenungsund samt frivilliga på plats för att assistera polisen. Under kvällen gick en vädjan ut på sociala medier om att föräldrar skulle komma och hämta sina barn.

– Det ska ha varit en framgångsfaktor. Det var många föräldrar som uppmärksammade detta och kom och hämtade sina barn, säger Svedemyr.

Vid klockan 00.46 hade alla ungdomar skingrat sig från platsen.

Vad tänker du om att ungdomar samlas på detta viset?

– Det är ju naturligtvis inte en bra idé att samlas och festa under rådande pandemi. Det är inte på något sätt förenligt med de rekommendationer som finns kring pandemin. Det är viktigt att hålla ut nu den sista tiden, säger Fredrik Svedemyr.

Inga anmälningar är upprättade från kvällen.

Under lördagen var polisen återigen på platsen för att kontrollera läget och eventuella efterdyningar av fredagskvällens träff – men det var helt lugnt på platsen.