Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Inga covid-patienter vårdas på iva

Antalet covid-19 patienter på iva har sjunkit kraftigt de senaste veckorna. På måndagen låg inga patienter med covid-19 inlagda inom NU-sjukvården.

Totalt vårdas 12 personer inom NU-sjukvården med covid-19, vilket P4 Väst var först att rapportera om. Men alltså inga på intensivvårdsavdelningen.

– Vi har jobbat med de här patienterna i nästan ett och ett halvt år, och är väldigt glada att ingen är så sjuk att de behöver vårdas hos oss, säger Gunilla Bodén Olsson, verksamhetschef på iva i NU-sjukvården.

Gunilla Bodén Olsson, verksamhetschef, verksamhetschef på iva i NU-sjukvården.
Gunilla Bodén Olsson, verksamhetschef, verksamhetschef på iva i NU-sjukvården.

Förra året förändrades läget på iva dramatiskt när värmen kom. Nu hoppas Gunilla Bodén Olsson att samma sak är på gång igen, och att förändringen håller i sig.

– Förra året såg vi en minskning av patienter under sommaren och i år har vi vaccinationerna ovan på det. Vi vet ju inte om det kommer en ny våg i höst, men vi kan hoppas på en minskning.

I början av pandemin var det de äldsta i befolkningen som låg inlagda på iva, men de senaste veckorna har de som varit svårt sjuka i corona istället varit patienter födda på 60- och 70-talen.

– Det syns en vaccinationseffekt på vilka som läggs in på iva, säger Gunilla Bodén Olsson.