Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man misstänks för övergrepp mot fyra flickor

En man misstänks för sexbrott mot flera unga flickor, därav en flicka i Stenungsund som ska ha våldtagits två dagar i rad. Detta under hot om att mannen annars skulle sprida nakenbilder på henne. Nu åtalas mannen vid Uddevalla tingsrätt.

En rejäl pedofilihärva har nystats upp kring mannen boende i Uddevalla. Han är i 50-årsålden och har suttit frihetsberövad sedan i mitten av mars. Månaden före misstänks mannen ha våldtagit en tonårsflicka två dagar i rad i anslutning till Furufjäll i Stenungsund. Ingen av dem ska dock ha någon koppling till den aktuella adressen.

LÄS MER: Häktad man misstänks för flera sexualbrott mot barn

Åklagare Malin Nykvist vill inte berätta hur polisen kom mannen på spåren, mer en att en flicka anmälde honom.

– Därefter påbörjades utredningen, säger hon.

Fyra flickor ska ha utsatts

Under utredningen kom allt fler misstankar om sexbrott mot unga flickor. Teorin är att mannen har använts sig av en falsk avatar på sociala medieappen Snapchat och lurat flickor till att skicka nakenbilder.

Han misstänks sedan att i flera fall ha hotat flickorna att sprida materialet vidare om de inte skickade fler bilder. Det var även under sådana hot som mannen misstänks ha våldtagit tonårsflickan i Stenungsund. Samma flicka ska även ha tvingats ge bort underkläder till mannen.

Under fredagen åtalades mannen för brott mot totalt fyra unga flickor. Den yngsta hade inte ens nått tonåren när mannen ska ha tvingat till sig sexbilder från henne.

Kan utredningen växa ytterligare?

– Vi utreder inte brott mot några ytterligare personer, säger åklagare Malin Nykvist.

Under förhör har mannen vidgått vissa omständigheter men har nekat till brott i samtliga fall. Bland misstankarna finns två fall av våldtäkt, flera fall av grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och olaga tvång.

Rättegången kommer hållas under sommaren.