Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

SD Orust styrelse avgår.  Bild: Agneta Nienhardt
SD Orust styrelse avgår. Bild: Agneta Nienhardt

Oklarheter kring styrelsens avgång i SD Orust

Under fredagen gick SD Orust ut med ett meddelande om att styrelsen avgår, detta efter att personer blivit uteslutna ur partiet. Nu är inlägget på hemsidan borta.

Sent på fredagskvällen kunde man läsa på SD Orusts hemsida att ”på grund av rådande omständigheter där vår ordförande och ledamot även vice gruppledare i KF, har blivit uteslutna ur partiet 2021-06-07 med omedelbar verkan, samt att vår vice ordförande i styrelsen är föremål för utredning på riksnivå, gör detta vårt styrelsearbete helt omöjligt”.

Man skrev även att resterande ordinarie styrelsemedlemmar avgår från sina styrelseposter med omedelbar verkan ”för att få ett slut på personangreppen mot styrelsen på SD Orust”.

Lokaltidningen STO fick under lördagsförmiddagen ett mejl från Matheus Enholm, Riksdagsledamot och distriktsordförande SD VG Norra. Han skriver att det inte är partiet som gått ut med detta:

”Det är före detta medlemmar som haft tillgång till våra sidor och skrivit detta. Allt som har med Orust att göra styrs och leds nu mer av distriktet till dess att vi valt en ny styrelse”.

Han skriver också att partiet aldrig skulle utesluta någon utan anledning och att det ”är en lång process och inget som plötsligt händer”.

Matheus Enholm skriver också:

”Det är korrekt att två personer är uteslutna, dock inte vice gruppledaren. Vice gruppledare på Orust är Leif Kinle och han sitter kvar.

Ytterligare en ligger under utredning, men som jag har förstått det så har han självmant valt att lämna partiet”.