Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ängås skolas 5A på Orust tog sig till kvartsfinal i Vi i femman. Bild: Ängås Skola/Sveriges Radio
Ängås skolas 5A på Orust tog sig till kvartsfinal i Vi i femman. Bild: Ängås Skola/Sveriges Radio

Ängås elever åkte ut i kvartsfinalen

Femteklassarna på Ängås skola hamnade snabbt i underläge, men hade jämnat till poängen inför sista frågan. Tyvärr snubblade de på mållinjen och får nu tacka för sig i radiotävlingen Vi i femman.

På tisdagseftermiddagen var det dags för den tredje kvartsfinalen i årets Vi i femman, där Ängås skolas femmor tävlade.

Femmorna på Orust mötte femteklassarna på Skånhällaskolan i Mölndal, och redan i inledning tog motståndarna ledningen efter frågan om vilken sport Armand Duplantis tävlar i.

De ledde efter några omgångar med nästan tio poäng, men i halvtid hade Ängås knappat in. Efter att ha svarat alla rätt på snabbfrågorna och gjort bra ifrån sig på den kluriga bildfrågan, där de tävlande skulle placera några av världens högsta berg i rätt land, låg de under med fyra poäng.

Ängås fick inför ett av de sista momenten välja mellan en fråga om hästsport eller hårdrock, och valde det första. Frågan handlade om hur många fel som delas ut för en rivning i hästhoppning, vilket inget av lagen klarade.

LÄS MER: Ängås och Kyrkenorums femteklassare tar plats i etern

Slutligen stod det 24–18 till Mölndal inför den sista frågan, där man kunde knipa hela tio poäng. På åttapoängsnivån chansade Orusteleverna på friidrott, och fick tyvärr se sig besegrade när motståndarna svarade rätt på sex poäng. Svaret var orientering.

Nästa kvartsfinal sänds på torsdag 22, då mellan Kyrkenorumskolan 5B och Kålltorpsskolan 5A.