Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Kraftig brand i villa – räddningstjänsten lät huset brinna ner

När räddningstjänsten kom fram till villan i Henån brann det ordentligt. Under torsdagsmorgonen har de försökt hålla branden i schack och låter nu huset brinna ner.

Tidigt på torsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten på Orust till en villa i Töllås, Henån. Ägaren hade själv upptäckt branden i sitt hem och ringde 112.

– Vi fick in ett larm vid tjugo i fem ungefär. Det visade sig att det brann ganska mycket på vinden när vi kom fram och det är aldrig ett bra tecken, säger Simon Willner, inre befäl på räddningstjänsten.

Efter att ha försökt släcka branden i en timme tog räddningsledaren på plats vid halv sju beslutet att låta huset brinna ner helt.

Brandmännen på plats kommer hålla branden i schack för att skydda en friggebod och ett uthus i närheten. I övrigt finns ingen spridningsrisk till andra byggnader, menar inre befäl.

– Det ligger skog ganska tätt inpå. Vi blir nog kvar där några timmar till.

Ingen skadad

Hur och var branden startade är ännu oklart. Ägaren kunde själv ta sig ut ur huset och det finns inga uppgifter om att någon skadats.

Även polisen larmades till platsen. Presstalesperson i region Väst, Anna Göransson, säger att det är oklart var branden började, men att det kan ha varit utomhus.

Nu har en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättats. Ingen har dock delgivits misstanke om brott.

Blir kvar länge

Strax efter klockan 10 var räddningstjänsten fortfarande på plats, men två av de tre enheter som ryckt ut hade lämnat.

– Vi kommer vara där ett tag till, sa Mona Hedman då, också hon inre befäl på räddningstjänsten.

Troligen har branden startat på det nedre våningsplanet, och sedan spridit sig upp till vinden. Men varför det börjat brinna är fortfarande oklart.

Drygt två timmar senare, vid halv ett, kunde räddningstjänsten lämna. Då var huset nerbrunnet, allt var släckt och det hade slutat ryka.