Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Totalt handlar det om 98 986 kronor som Försäkringskassan nu kräver ska återbetalas till myndigheten. Bild: Jacob Humlén
Totalt handlar det om 98 986 kronor som Försäkringskassan nu kräver ska återbetalas till myndigheten. Bild: Jacob Humlén

Misstänks ha lurat F-kassan på närmare 100 000 kronor

Mannen, hemmahörande på Orust, åtalas för misstänkt bidragsbrott mot Försäkringskassan på närmare 100 000 kronor. Han erkänner själv i förhör att han ska ha lurat till sig pengarna för att få familjeekonomin att gå ihop.

Det misstänkta bidragsbrottet gäller beviljad ersättning för vård av sjukt barn vid 26 tillfällen under 2017 och 2018, då mannen i 35-årsåldern själv arbetat och barnet varit på förskola.

I förhör har mannen erkänt gärningen och sagt att han ansökt om pengarna för att få familjeekonomin att gå ihop. Hans sambo ska under den aktuella tidsperioden själv varit mammaledig, men bara fått ersättning av föräldrapenning till lägsta nivå, varför paret haft svårt att få pengar att räcka till det vardagliga, som mat.

Mannen har vidare uppgett att han har svårt att komma ihåg de specifika ansökningar Försäkringskassan nu granskat och funnit felaktigt beviljade, men att han vet att han gjort dem för att han behövde pengar.

Totalt handlar det om 98 986 kronor som Försäkringskassan nu kräver ska återbetalas till myndigheten.