Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ellösparken öppnar upp biografen igen, Åke Knutsson välkomnar alla fotbollsintresserade till parken då fotbolls VM kommer visas på stor duk.  Bild: Erika Olofsson
Ellösparken öppnar upp biografen igen, Åke Knutsson välkomnar alla fotbollsintresserade till parken då fotbolls VM kommer visas på stor duk. Bild: Erika Olofsson

Nu öppnar biografen i Ellös upp – fotboll först på duken

Biografen i Ellös hann visa ett 20-tal filmer innan den fick stänga som en följd av pandemin. Nu dras de tjocka sammetsgardinerna snart bort från bioduken, lagom till fotbolls EM.

Action blir det verkligen då Ellösparkens bio öppnar upp igen. Men det handlar inte om biljakter eller skurkar med pistoler, utan om fotboll på hög nivå. Lagom till fotbolls VM drar igång så startas även bioverksamheten upp i Ellösparken.

– Ellösparken och Morlanda Goif kan i samverkan erbjuda Fotbolls-EM 2021 på storbildsskärm. Matcherna kommer att visas på Ellösparkens bioduk, inramat med grymt surroundljud, säger Åke Knutsson, ansvarig för bion i Ellös.

Fredag till söndag är parken uthyrd för loppis men från och med måndag 14 juni blir det fotboll för hela slanten. Sverige-Spanien spelar på måndagen, en match som fotbollsintresserade Knutsson hoppas ska locka många till parken.

– Men inte för många, vi får bara vara 50 personer i lokalen.

För att inte bryta mot några restriktioner kommer platserna i biosalongen att behöva bokas i förhand.

– Vi kör förbokning för att undvika köbildning in i lokalen. Tack vare sponsring kommer alla matcher att vara gratis för besökarna. Vi kommer att hålla öppet till klockan 23 då vi beräknar att matcherna är över.

Till hösten hoppas Åke och resten av biogänget att det ska gå att visa filmer som vanligt igen. 20 filmer hann biografen visa innan pandemins regler satte stopp.

– Med fotbollen hoppas vi väcka intresset för Ellös som bio-ort igen. Hoppas att ungdomarna hittar till oss, inte bara under fotbolls EM utan även i höst.