Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åke Knutsson, eldsjäl för Ellösparken och Ellös biograf, planerar för en höst fylld av biofilm.  Bild: Erika Olofsson
Åke Knutsson, eldsjäl för Ellösparken och Ellös biograf, planerar för en höst fylld av biofilm. Bild: Erika Olofsson

Nu blir det bio på Orust igen

Nu är det snart dags för biomys och nypoppade popcorn i Ellös igen. Ellösparkens bio öppnar upp efter månader av nedstängning.

Efter månader av nedstängning öppnar åter bion upp i Ellösparken. Parken tjuvstartade lite i somras under fotbolls-VM då det på ett Coronaanpassat sätt gavs möjlighet för besökare att kolla på fotboll på den stora bioduken, men i övrigt har parken och biografsalongen stått oanvänd i över ett år. Den nystartade biografen hann visa 20 filmer innan pandemins regler satte stopp.

LÄS MER: Nu öppnar biografen i Ellös upp – fotboll först på duken

– Äntligen kan vi öppna upp och visa film igen, säger Åke Knutsson, eldsjäl i biografföreningen i Ellös.

Ellösbion satsar stort och visar bland annat den nya James Bondfilmen. Två föreställningar blir det, en mitt i veckan och en på en fredag.

– Vi hoppas att vi ska locka även den yngre publiken om vi visar filmen på en fredagskväll. Det är den enda filmen som vi visar två gånger i höst, annars blir det ett tillfälle per film.

Först ut, innan Bondrullen, är Dune berättar historien om Paul Atreides, en briljant och talangfull ung man, som måste resa till den farligaste planeten i universum för att säkra sin familjs och sitt folks framtid. Det blir under hösten även barnfilm och mer action.

Fem olika filmer är hittills inbokade, men det blir fler lovar Åke Knutsson.

– Oja, det blir fler filmer men programmet är inte riktigt spikat så vi kan inte gå ut med titlarna så här tidigt. Ellös biograf är den enda bion på Orust så jag hoppas att Orustborna är riktigt sugna att gå på bio nu när det åter finns möjlighet till det.

LÄS MER: Nej till nya bostäder i Baggiumhuset