Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Rekordmånga hjälpte till att vårstäda badplatsen

Badplatsen i Ellös blev sommarfin under helgen, när rekordmånga medlemmar, boende och sommargäster slöt upp och hjälpte till med vårstädningen.

I helgen slöt inte bara medlemmarna i Föreningen Ellös upp, utan även sommargäster och andra boende i samhället, för att göra det fint inför sommaren.

Trots att det enligt alla kanske inte är badväder än, var det dags att ställa i ordning badplatsen.

– Vi var säkert 50 personer som var med och hjälpte till, vi var jättemånga. Och det var jättebra för det var även yngre människor med och det är ju tre flottar som ska ut och trampolinen ska monteras. Och någon fick ju vara i vattnet, säger Gun-Inger Ström, kassör i styrelsen.

Vill tacka alla som hjälpte till

Dessutom putsades alla fönster, toalett och skötrum städades och utemöblerna bars fram och oljades in. Även rabatterna rensades, både de vid badplatsen och de andra rabatterna i samhället som föreningen har hand om.

– Vi i styrelsen klarar inte allt detta, så det är jättekul när det är så många som hjälper till och ställer upp så det blir lite ordning. Ett stort tack till alla.

Redan i februari började förberedelserna, när Ellös skolklasser var ute och städade samhället och plockade skräp. Men trots att badplatsen är redo, är badvattnet det inte.

Avråder från bad

Styrelsen har nämligen hängt upp lappar om att de inte rekommenderar bad just nu.

– Det var någon som såg ett utsläpp i vattnet den första maj, en olyckshändelse. Så vi satte upp lappar om att vi avråder från bad tills vi kan garantera vattenkvalitén, säger Gun-Inger Ström.

De hoppas få svar från kommunen vilken dag som helst, och då kunna hoppa i plurret så fort solen och värmen kommer.