Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Skyltlamm sönderslagna – blev av med huvud och ben

Under helgen fick gårdsbutiken på Orust flera av sina skyltar sönderslagna. Trälammen blev av med både huvud och ben och nu har Anders Göransson på Håvs lamm och delikatess plockat in skyltarna.
– Man blir både ledsen och förbannad. Och lite misstänksam mot folk, och det är ju tråkigt att behöva vara det.

Det har gått några år sedan Håvs Lamm och Delikatess på Orust blev utsatta för skadegörelse, och Anders Göransson hade hoppats att de skulle få ha sina skyltar i fred nu. Men i helgen möttes de av den tråkiga synen igen.

Skyltarna är formade som lamm, och en hade fått både huvud och svans avslagen. En annan hade fått alla fyra ben avbrutna och den tredje skylten hade någon hängt sig i, så att vinkeljärnet på baksidan blivit helt förvridet.

– Det är jävligt trist. Man undrar ju vad man har gjort för fel, eller vad motivet är, säger Anders Göransson.

Går inte att laga

Förra gången skyltarna blev förstörda hade någon sågat av lammens huvud, vilket gjorde att det var relativt enkelt att laga skyltarna. Nu är de sönderslagna och går enligt Anders inte att laga på ett snyggt sätt.

– Det är svårt när de är avbrutna på mitten så här. Det kostar några tusen att göra en sådan här skylt, och det känner jag inte för att lägga nu. Om jag sätter upp en ny kanske den slås sönder också.

”Hoppas någon får dåligt samvete”

Händelsen är anmäld, men enligt kommunpolis Carl Besslinger är det inte alltid förundersökningar inleds när det gäller skadegörelser som den här.

– Jag förstår ju att det här inte är roligt för de drabbade, men finns det inga vittnen till händelsen bedömer jag det väldigt svårt att komma någonvart från vår sida.

Anders har heller inga stora förhoppningar på att få fast förövarna. Han hoppas att de nerplockade skyltarna inte ska göra så att potentiella kunder inte hittar gårdsbutiken, eller tror att de har stängt.

– Det är så mycket jobb bakom en sådan här verksamhet och när det här händer tappar man lite motivationen. Man vill ju lägga sin energi på något bra, men det här känns bara meningslöst. Så jag hoppas någon läser det här och får dåligt samvete åtminstone.