Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Niklas Jigberg, arrangör av Svanesundsfestivalen, har inför sommaren sytt ihop en ny förpackning av festivalen. Bild: Erika Olofsson
Niklas Jigberg, arrangör av Svanesundsfestivalen, har inför sommaren sytt ihop en ny förpackning av festivalen. Bild: Erika Olofsson

Svanesundsfestivalen ställer in – men lottar ut privata konserter

Tänk att få hem en av landets främsta artister till en privatspelning i trädgården? I sommar blir det möjligt då Svanesundsfestivalen väljer att göra en alternativ och intim festival.

Pandemin sätter stopp för större konserter även i sommar. Svanesundsfestivalen fick ställa in förra sommaren och det blir samma även i år. 1000 biljetter såldes inför förra sommaren, de gäller nästa år då arrangören Niklas Jigberg hoppas kunna bjuda in till en festlig helg med god mat och uppträdande.

– Tyvärr ser det ut som vi måste ställa in även i år, men festivalen får inte glömmas av.

Istället för en festival i dagarna tre med Sveriges elit på scenen blir det i sommar en annan utformning, nämligen ett lotteri där vinsten är en intim konsert med någon av de artister som var bokade till festivalen förra året. Ett festivalpass som köps i sommar är en lott och passet gäller även nästa år som biljett till festivalen. Biljetterna, som arrangören ser som stödbiljetter till kommande års festival, börjar säljas i juni och Niklas tror att intresset för dem blir stort.

– Varje helg i juli månad vinner någon en spelning hemma i trädgården. Artisten, det blir en överraskning vem som kommer, ger då en spelning för maximalt 20 personer. Det blir intimt, nära och en minnesvärd upplevelse.

Niklas Jigberg, arrangör Svanesundsfestivalen Bild: Erika Olofsson
Niklas Jigberg, arrangör Svanesundsfestivalen Bild: Erika Olofsson

Niklas hoppas att de festivalsugna ska lockas till sommarens alternativ.

– Jag önskar så klart att många vill stödja ett lokalt arrangemang genom att köpa biljetter. För att hålla liv i Svanesundsfestivalen har vi fått tänka om helt, jag hoppas att många vill stödja oss och samtidigt ha chans att vinna en egen konsert med Drängarna, Nanne eller Robin Bengtsson.