Arkivfoto: Jacob Humlén Bild: Jacob Humlén
Arkivfoto: Jacob Humlén Bild: Jacob Humlén

Tack för att du läser Lokaltidningen STO

Tonåring åtalas för sexualbrott mot barn

Genom att hota och tjata på unga tjejer ska killen i 15-årsåldern ha fått dem att skicka bilder och filmer på sig själva. Nu åtalas han för flera fall av sexualbrott mot barn.

Killen är i 15-årsåldern och åtalas nu för att ha bland annat ha ofredat tjejer på sociala medier. Tjejerna är yngre än killen, och har alla blivit kontaktade av honom via olika appar.

Genom tjat och hot har killen fått tjejerna att skicka intima bilder på sig själva, enligt åtalet. Han ska sedan ha hotat med att sprida bilderna om de inte fortsatte göra som han sa.

”Bara du lyder går det bra”

Enligt skärmdumpar på chattkonversationer som förts mellan killens konto och tjejernas konton har tjejerna tvingats att skicka bilder och filmer när de utför handlingar som killen beställt. En av tjejerna har också tvingats att skickade vidare bilder på killens kön till andra tjejer och fråga vad de tycker.

Killen ska också ha skickat en av tjejernas filmer till en annan tjej, och tvingat henne skriva elaka saker till tjejen som filmat sig, om hennes kropp.

”Duktig tjej. Bara du lyder går det bra”, är skickat från killens chattkonto.

Nekar till brott

När en av tjejerna skrivit att de mår dåligt har hon fått meddelande från killens konto där det står att hon ska lyda honom, oavsett om hon mår dåligt.

Killen, som bor på Orust, åtalas för sexuellt ofredande, olaga tvång och försök till utnyttjande av barn för sexuell posering.

Han nekar till brott.

Louise Jungmalm

[email protected]