Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hamid Jafari och Cecilia Upper från Nösnäsgymnasiet är årets Rotarystipendiater. Bild: Stenungsunds rotaryklubb
Hamid Jafari och Cecilia Upper från Nösnäsgymnasiet är årets Rotarystipendiater. Bild: Stenungsunds rotaryklubb

Årets ungdomsstipendiater vill hjälpa andra

En aspirerande ambulanssjuksköterska och en möjligtvis framtida lärare tilldelas i år Rotarys ungdomsstipendier. Båda blev väldigt glada över beskedet – och lite chockade.

Initiativrik, aktiv och frågvis, och så målinriktad, vetgirig, och med god planering. Så beskrivs de två studenterna som på tisdag får ta emot Rotarys ungdomsstipendier.

Varje år delas stipendier ut till två avgångselever från Nösnäsgymnasiet. I år heter de Hamid Jafari och Cecilia Upper.

– Det känns jättebra, verkligen jätteroligt att jag fick vara med och få det här stipendiet. Under det sista året har jag jobbat lite hårdare för att få upp mina betyg, säger Hamid Jafari.

Glada och lite chockade

Till hösten har han sökt till en sjuksköterskeutbildning, och målet är att bli ambulanssjuksköterska.

– Jag tycker det är roligt att jobba med människor och att rädda folk. Jag har pratat med några ambulanssjukvårdare och jag ser fram emot att kanske få jobba som det. Jag tror det passar mig.

Även Cecilia Upper blev glad över beskedet att tilldelas ungdomsstipendiet – och chockad.

– Jag var på jobbet när de ringde, och jag visste ju att mina lärare nominerat mig, men jag blev ändå lite, oj nej vad kul. Det känns jättebra, det är en helt otrolig känsla.

Stipendiaterna bjuds på lunch

Efter studenten hoppas Cecilia Upper kunna åka till Frankrike i ett år, där hon ska arbeta som au pair. Sedan är planen att börja läsa på Göteborgs universitet, antingen till lärare eller globala studier.

– Jag har sökt programmen i år också, ifall resan inte skulle bli av. Jag vill väldigt gärna plugga, säger Cecilia Upper.

Båda stipendiaterna säger att de ska spara pengarna till sina framtida studier, till kurslitteratur och annat man behöver för att flytta hemifrån.

Stenungsunds rotaryklubbs president Bengt Hallberg kommer att dela ut stipendierna, som är på 10 000 kronor vardera, under en lunch tillsammans med kommittéledamöterna Lena Rohlén och Lennart Andersson.