Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

CW Borgs väg. Bild: Annika Sahlin
CW Borgs väg. Bild: Annika Sahlin

160 nya lägenheter i centrala Stenungsund

Inga kontor byggs men istället hela 160 lägenheter varav en del blir så kallade trygghetsboende. Det är utgångspunkten för det fortsatta arbetet vid CW Borgs väg i centrala Stenungsund. Nya avtal tecknas nu med exploatören.

Idag används stora områden för parkeringsplatser men enligt nya avtal mellan kommunen och en exploatör ska man istället för kontor helt satsa på bostäder. Det har varit låg efterfrågan på kontorslokaler samtidigt som behovet av bostäder är stort, inte minst i centrala lägen i Stenungsund. Kommunen minskar samtidigt försäljningspriset med 7 miljoner till 51,8 miljoner totalt.

LÄS MER: Stenungsund mot byggboom av hyresrätter

De första planerna för CW Borgs väg startades 2017 då man ville exploatera det så kallade Snippen-området. Det ursprungliga planprogrammet togs dock fram redan 2011. Markanvisningen 2017 tecknades med Riksbyggen.

Det nya förslaget innebär att man bygger två kvarter längs CW Borgs väg med cirka 100 lägenheter samt lokaler i markplan. Den andra delen är bebyggelse länga Strandvägen inom samma kvarter med cirka 60 lägenheter tillsammans med gemensamhetslokaler. Enligt beräkningarna ska de tillkommande bostäderna ersätta en del av intäkterna för tidigare kontor som nu utgått.

LÄS MER: Vill bygga niovåningshus på Bergsvägen

Kommunalrådet Linda Maria Hermansson (C) säger att området kommer att bli ett bra komplement till centrumbebyggelsen och att 60 av lägenheterna ska bli trygghetsboende.

– Det är en boendeform med viss service och som det finns behov av. Sedan kommer man också att bygga kooperativa hyresrätter och bostadsrätter inom detta område säger hon.

Kommunstyrelsen väntas godkänna det fortsatta planarbetet på måndag.