Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Allvarlig lastbilsolycka söder om Spekeröd

Två lastbilar körde ihop på E6, söder om Spekeröd. I tumultet krockade två bilar på andra sidan mitträcket, och hela E6 stängdes av i båda körriktningar.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades strax efter klockan elva på tisdagen till E6 mellan Spekeröd och Jörlanda där en trafikolycka mellan två lastbilar inträffat.

– Det är två lastbilar som av oklar anledning har gått ihop, varav den ena ligger i diket, uppgav Björn Wänström, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg vid 11.30-tiden.

Förarna klarade sig utan personskador, men lastbilarna stod illa till och bärgare beställdes. Då körde två bilar ihop på andra sidan vägen.

Dubbla olyckor

– Lastbilarna körde ihop i södergående. I samband med det fick vi även in en olycka i norrgående, på ungefär samma plats. Det kan ha att göra med att man åkt och tittat på den här olyckan, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

E6 stängdes av helt i båda riktningar. Delar av vägräcket hade skadats och vägbanan behövde saneras.

– Det är ett släp som blivit helt avskalat och ett staket som blivit kraftigt demolerat på platsen.

Trafiken leddes om

Vid klockan 12.20 var vägen fortfarande avstängd i södergående, och det var mycket begränsad framkomlighet i norrgående riktning, mellan Jörlanda och Spekeröd.

Trafikverkets prognos var till en början att saneringsarbetet och bärgningen av lastbilarna skulle vara klart vid 13-tiden. Under dagen sköts prognosen fram flera gånger och slutade med beskedet att vägen skulle hållas avstängd fram till midnatt, och att trafiken under tiden skulle ledas om via Jörlanda/Stora Höga.

Kanat nedför slänten

På onsdagsmorgonen flöt trafiken igen. Polisen kunde då även ge en mer detaljerad bild över hur själva olyckan ska ha gått till.

– Det ska ha handlat om en lastbil som fått punktering och som stod i vägrenen. Denna ska sedan ha blivit påkörd bakifrån i sidan av släpet, vilket gjort att hela ekipaget kanat nedför en brant slänt, berättar Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal.

– En anmälan om vårdslöshet i trafik har upprättats, men det det finns i nuläget ingen misstänkt för brott, utan det får utredningen utvisa, uppger han vidare.

Båda till sjukhus

Båda förarna ska mirakulöst ha klarat sig utan skador. I det andra fallet med personbilskrocken fick dock båda förarna köras med ambulans till sjukhus för kontroll.

– I det fallet handlar det om en kvinna i 65-årsåldern som ska bromsat in lite kraftigt när hon närmade sig olycksplatsen. Hon ska då ha blivit påkörd bakifrån av en man i 35-årsåldern, som nu misstänks för brott mot trafikförordningen. Detta för att han inte ska ha hållit tillräckligt avstånd till fordonet framför, uppger Herman Egelström.