Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Småföretagaren Anette Wallin blev så berörd av branden i grannfastigheten att hon startade en insamling som hon nu lämnat till husets ägare Karsten Richter. Vad de 14 500 kronorna ska användas till är ännu oklart. Foto: Annika Sahlin Ottosson
Småföretagaren Anette Wallin blev så berörd av branden i grannfastigheten att hon startade en insamling som hon nu lämnat till husets ägare Karsten Richter. Vad de 14 500 kronorna ska användas till är ännu oklart. Foto: Annika Sahlin Ottosson

Anettes insamling till branddrabbade avslutad

Frisör Anette Wallin blev illa berörd när hon hörde om den anlagda branden i Snusboahuset och startade kvickt en insamling till förmån för de drabbade. Nu har hon lämnat över 14 500 kronor som lokalbefolkning bidragit med.

Det var i december som det började brinna i ett solarium i huset. En mängd småföretagare fick sina lokaler förstörda och Anette Wallin som tillsammans med kollegan Caroline Austin driver salongen Studio Wanity i närheten ville stötta sina medmänniskor.

– Jag blev så himla engagerad, jag tyckte det var så hemskt, speciellt när någon tänt på medvetet. Det var bara en känsla jag hade att jag ville göra något. Som småföretagare går man i princip plus minus noll, vi inte så stora medel och jag känner också flera i huset.

Branden visade sig vara anlagd och omgående kunde två personer i 20-årsåldern gripas och sedan åtalas. Någon dom har ännu inte meddelats.

Anette och kollegan bestämde sig för att försöka samla in pengar till de drabbade och lade ut information om insamlingen på sociala medier. Avsikten var att få ihop pengar som skulle kunna användas till omkostnader för företagarna som till exempel självrisker. Totalt skänkte lokalbefolkning, både privatpersoner och företag, 14 500 kronor, vilket inte räcker för ursprungsidén. Nu är insamlingen avslutat och överlämnad till fastighetsägaren Karsten Richter som också driver företag i huset.

Hur känns det att folk skänkt pengar?

– Fantastiskt, det värmer verkligen. Det är fint att man i svåra stunder kan hålla ihop och hjälpa varandra. Det är så härligt att det finns godhjärtade människor. De behöver naturligtvis mycket mer pengar men det är ändå något och det visar på människors vilja att hjälpa och stötta, säger Anette.

Vad de insamlade pengarna ska användas till är oklart.

– Jag har bara ordnat med insamlingen, nu får de komma överens om vad de vill göra med dem, säger Anette Wallin.

Karsten Richter som ännu inte fått klart med försäkringsbolaget har ett förslag som han funderat på:

– Det är ju många verksamheter i huset och någon tillställning med mat som en av företagarna föreslagit kan vi inte ha eftersom det corona med alla restriktioner. Jag har istället funderat på om vi skulle kunna satsa på att göra en ny fin företagsskylt att sätta upp på huset.

Annika Sahlin Ottosson

a[email protected]