Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Bilist fastklämd efter olycka på E6 – fördes till sjukhus med helikopter

En trafikolycka mellan en lastbil och en skåpbil inträffade på torsdagseftermiddagen på E6 i höjd med Ödsmålsbron. En person klämdes fast vid krocken och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

Det var klockan 15.20 larmet inkom om olyckan strax innan Ödsmålsbron i norrgående riktning.

– Det är en större personbil som av okänd anledning ska ha kört in lastbilen, meddelade Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, strax före klockan fyra på torsdagseftermiddagen.

– En person är fastklämd, men jag vet inget om skadeläget. Men ambulans är tillkallad och E6 i norrgående är i nuläget avstängd en timme framåt, till klockan 17.

Enligt polisen ska det ha handlat om en skåpbil som kört in i en lastbilstrailer med båtar.

– Föraren till skåpbilen är förd till sjukhus med helikopterambulans, men jag vet inget mer om skadeläget just nu mer än att han ska ha varit vaken och talbar när räddningstjänsten kom fram, uppgav Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst strax före klockan halv fem.

Trafiken påverkades långt in på kvällen medan saneringsarbete pågick. Arbetet var klart vid halv åtta.

Senare under torsdagskvällen meddelade polisen att de påbörjat en utredning om vårdslöshet i trafik, samt vållande till kroppsskada, där lastbilen är den vållande parten.

Under fredagsmorgonen meddelade polisens presstalesman Thomas Fuxborg att skåpbilsföraren i 25-årsåldern under torsdagskvällen opererats för benfrakturer och att han senare under dagen nu eventuellt även han skulle höras om olyckan.