Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Isabel Bark
Bild: Isabel Bark

Bilist krockade med lyktstolpe – döms för att passagerarna skadades

Bilen kördes mer än dubbelt så fort som tilläts, och när föraren krockade med en lyktstolpe klämdes kvinnan i baksätet fast. Hon fick livshotande skador, och föraren döms nu för att ha vållat dem.

Vägen var kurvig och smal, och hastighetsbegränsningen var 70 kilometer i timmen. Men när mannen en oktoberdag för några år sedan krockade med en lyktstolpe körde han mycket fortare än så.

Det var hösten 2017 som mannen, påverkad av både alkohol och narkotika, körde bil på Hisingen i Göteborg. I bilen fanns två passagerare, bland annat en kvinna från Stenungsund.

Fick livshotande skador

När de krockade klämdes kvinnan fast i bilen, efter att lyktstolpen vikit sig och lagt sig över fordonet. Hon fördes sedan medvetslös till sjukhus.

I polisens förundersökningsprotokoll framgår att kvinnan fick livshotande skador. Bland annat en stor hjärnskada och hon hade efter olyckan mycket svårt att se.

Döms till fängelse

Enligt åklagaren har mannen varit grovt oaktsam och uppenbart likgiltig till vad som hände, då han borde ha förstått att risken att skada någon fanns när han körde som han gjorde.

Mannen döms nu för grovt vållande till kroppsskada, till åtta månaders fängelse.

I domen ingår även flera andra brott, begångna mellan 2018 och 2021. Bland annat grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och brott mot knivlagen.