Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blev polisanmäld – hotade vrida nacken av sin bror

En man döms till böter, för att ha hotat vrida nacken av sin bror och hans fru efter att de anmält honom till polisen. Mannen hävdar att han inte menade något, och att det är brödernas jargong att säga så.

Bröderna har inte haft så mycket kontakt, och den lilla de haft har varit konfliktfylld. När den ena brodern och hans fru fick en faktura hem, gällande köp av vitaminer, utgick de från att det var den andra brodern som handlat och försökt få dem att betala.

De polisanmälde brodern, som blev arg och ringde upp paret för att låta dem få veta det.

”Får jag tag på någon av er så kommer jag ta mig fan vrida nacken av er”, säger mannen till sin bror och hans fru.

Mannen, som bor i Stenungsund, har nekat till brott och säger att uttrycket är en jargong mellan bröderna, som använts sedan de var små. Han menade alltså inget med det han sa.

Tingsrätten har nu kommit fram till att uttalandet inte ska ses som ett hot mot brodern, då det mannen sa inte var menat att göra honom rädd. Däremot ska det ses som ett hot mot broderns fru, då mannen bara träffat henne några få gånger och det inte går att utgå från att hon tolkade det mannen sa som jargong.

Mannen döms nu till böter, 60 dagsböter om 50 kronor. Han ska också betala ett skadestånd till kvinnan på 5 000 kronor, avseende kränkning.