Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Begränsningar när det gäller lokaler gör att Nösnäsgymnasiet fortsatt kommer att ha delvis distansundervisning, meddelar skolchefen Niclas Brattefors. Bild: Arkivbilder
Begränsningar när det gäller lokaler gör att Nösnäsgymnasiet fortsatt kommer att ha delvis distansundervisning, meddelar skolchefen Niclas Brattefors. Bild: Arkivbilder

Efter beskedet: Fortsätter med delvis distansundervisning

Nösnäsgymnasiet kommer att fortsätta med delvis distans- och delvis närundervisning på plats. Men antalet elever med närundervisning kommer att öka från och med nästa vecka.

Det meddelade Niclas Brattefors, skolchef på Nösnäsgymnasiet, sent på onsdagseftermiddagen. Detta sedan Västra Götalandsregionen tidigare under dagen gått ut med att man nu tar bort sina generella rekommendationer om distansundervisning.

LÄS MER: Distansundervisning på gymnasiet tas bort – VGR förlänger restriktioner

Från och med måndag tillåts gymnasieskolorna i Västra Götaland därmed ha samtliga elever på plats i skolan, om det lokala läget tillåter.

Lokalerna sätter begränsningar för närvaro

Begränsningar när det gäller lokaler gör dock att Nösnäsgymnasiet fortsatt kommer att ha delvis distansundervisning, meddelar Niclas Brattefors.

– Men från och med tisdag kommer elever i årskurs tre ha hundraprocentig närundervisning på plats i skolan. Vad det gäller årskurs ett och två kommer vi fortsatt att alternera med när- och distansundervisning, två respektive tre dagar i veckan.

– Skolenhet 1 (BA, EE och LL) samt skolenhet 5 (IM och GYS) är undantagna från ovanstående årskursvisa cykel. Det kan också förekomma ytterligare undantag på övriga skolenheter, vilket respektive rektor beslutar om.

Planen kan även komma att behöva ändras om det kommer nya rekommendationer från Smittskydd Västra Götaland, uppger Niclas Brattefors vidare.

Viktigt med nära kommunikation

Eleverna kommer enligt Niclas Brattefors att kunna se i schemat om det är när- eller distansundervisning som gäller.

– Men det är också viktigt att de har en nära kommunikation med kurslärare och mentor för att få ytterligare information om vad som gäller under perioden. Fortfarande är matsalarna också så kallade trånga sektorer, varför det är av yttersta vikt att vi med högsta disciplin håller de tider som står i schemat, vilket anger när det är lunch.

För elever från Orust som studerar på annan ort, som Uddevalla, är det fortsatt oklart hur det blir för dem.

– Jag har inte fått några besked under dagen om hur de olika skolorna resonerat kring detta, uppgav Katarina Levenby, som är sektorchef för lärande på Orust, under onsdagseftermiddagen.

– Men jag förutsätter att respektive skolledning hanterar detta efter situationen på skolan, både vad det gäller lokaler och aktuell risk för smittspridning.