Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Familjeföretag satsar på saluhall i Stenungsund

För två år sedan tog familjeföretaget Kvarnskafferiet från Kungsbacka över Kaffe och teboden i Stenungsund. De har utvecklat verksamheten med fler och fler produkter och avsikten är att driva saluhall.

Paret Andreas Nielsen och Veronika Johansson driver bland annat två butiker som en del av familjeföretaget. De tog över Kaffe och teboden på Gärdesvägen för två år sedan och för drygt ett år sedan öppnade en liknande på hemmaplan i Kungsbacka.

– Veckan efter vi öppnade i Kungsbacka small pandemin till. Det här har vi så klart känt av och det har varit tufft i bägge butikerna, men nu börjar fler och fler hitta hit, säger Veronika Johansson.

Att de skulle öppna butiker var en naturlig utveckling av familjeföretaget då Veronikas sambo tillsammans med sin far Bengt Nybergh är mjölnare och driver Limabacka kvarn. Företaget bakar även bröd på det egna mjölet.

Limabacka kvarn är själva hjärtat i familjeföretaget. Bild: Annika Sahlin Ottosson
Limabacka kvarn är själva hjärtat i familjeföretaget. Bild: Annika Sahlin Ottosson

– Andreas och hans pappas dröm är att man ska kunna sitta och äta gott i våra butiker och det var därför vi även tog över lokalen intill Kaffe och teboden nu i februari i år. Grunden i hela företaget är kvarnen och brödet bakas i Väröbacka. I stort sett alla bröd utom ett bakas på surdeg och vi använder bara rena och ekologiska produkter.

Veronika Johansson har tidigare erfarenhet från försäljning och innan hon började driva Stenungsundsbutiken studerade hon och var föräldraledig.

– Jag har jobbat inom handel i butik innan.

Företaget har utökat sortimentet från ursprungligen kaffe och te till en mängd olika matvaror producerat i huvudsak i Göteborgsområdet.

– Avsikten är att vi ska hitta lokalproducerad mat även här. I nuläget hämtar jag med mig leveranser själv när jag åker upp till Stenungsund. I Kungsbacka har vi också en kallskänka som gör de luncher vi säljer i butiken. Vi har också startat webb-butik, berättar Veronika Johansson.

I arbetet att vidareutveckla mot en saluhall söker företaget nu efter mer närproducerad mat.

– Vi har för avsikt att börja sälja närproducerat kött också. Vi letar närproducerat och närodlat till vårt sortiment.

Företaget ska också starta ett eget kafferosteri i Bua i Väröbacka.

– Tanken är att vi ska ha våra egna bönor och det ska också vara ekologiskt kaffe. Vi jobbar också mycket efter säsong när det gäller maten vi säljer. Vi har också tagit över ett knäckebrödsbageri i Härjedalen. Det är ingen industriell tillverkning, utan är också i linje med vårt tänk, att det som produceras ska vara ett hantverk.