Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jacob Humlén
Bild: Jacob Humlén

Häktad man misstänks för flera sexualbrott mot barn

En man i 50-årsåldern, som sedan mitten av mars suttit häktad misstänkt för två våldtäkter i Stenungsund tidigare i år, misstänks nu för flera sexualbrott.

Enligt en häktningsframställan som lämnades in till Uddevalla tingsrätt under tisdagen misstänks mannen även vid ett tillfälle i år, respektive ett tillfälle förra året, ha utnyttjat barn för sexuell posering.

Mannen, hemmahörande i Uddevalla, misstänks även för sexuellt ofredande under perioden 1 mars till 30 april 2020. Samtliga händelser ska enligt häktningsframställan ha inträffat i en annan kommun i Västra Götaland.

Beträffande våldtäkterna han misstänks för ska dessa ha begåtts i Stenungsund i mitten av februari i år, där en flicka under 18 år är målsägande.

Enligt åklagare Josefin Pernmyr har de två haft kontakt på Internet innan de vid två tillfällen bestämt träff.

– Det handlar om två våldtäkter som har skett i anslutning till Furufjäll, men ingen av dem har någon koppling till den adressen. Den misstänkte förnekar brott men vidgår att samlag har skett, har Josefin Pernmyr tidigare berättat för Lokaltidningen STO.

LÄS MER: Tjej utsattes för två våldtäkter i Stenungsund – en man sitter häktad

Josefin Pernmyr ville då inte kommentera bevisläget mer än att konstatera att tingsrätten gjort samma bedömning som hon när de tog beslut om att häkta mannen misstänkt på sannolika skäl, vilket är den högre graden av misstanke.

Under den vidare utredningen ska sedan ytterligare bevis mot mannen ha säkrats genom både vittnesmål och genomgången telefonkonversation mellan honom och målsägandena.