Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Här startar mångmiljonsatsning på nya lägenheter

Nu påbörjar fastighetsutvecklaren Sjögus fastigheters byggnation av ett åttavåningshus på Bergsvägen. Hyreshuset kommer innehålla 39 lägenheter och byggs på parkeringen.

Företaget som sedan tidigare äger två hyresfastigheter på Bergsvägen påbörjade under tisdagen projektet genom att ta ett symboliskt spadtag tillsammans med Skanska som står för själva byggnationen.

– Vi kör igång nu och har 14 månaders produktionstid. Eftersom vi ska bygga här på parkeringen så anlägger vi också 32 nya parkeringar och mellan våra befintliga hus förtätar vi med 16 platser till, så vi får ihop till den nya p-normen som är ganska snäv för att man vill minska bilkörandet generellt och öka resandet med kollektivtrafik och cykel i kommunen. Vi tillför också cykelparkering här, säger Jonas Hallqvist, verksamhetschef för Sjögus fastigheter.

Kostnaden för hela projektet beräknas till cirka 70 miljoner kronor och inflyttning kan ske redan nästa sommar.

– Med lite tur blir det klart innan semestrarna nästa år, men mest troligt är att det kan dröja till augusti.

LÄS MER: Stenungsund mot byggboom av hyresrätter

Det nya huset blir åtta våningar högt och från flera av hyresgästerna kommer att få utsikt över vatten.

– Vi hoppas på att kommer man upp på plan fyra ser man över våra andra hyreshus och det blir rätt fri utsikt runt huset. Helt säkert är att på femte våningen ser man ut över havet, säger Jonas Hallqvist.

Anders Ericsson, distriktschef vid Skanska kom väl förberedd med en treskaftad spade till det symboliska första spadtaget som han tog tillsammans med kollegan och Johan Mossberg Lindbom som är projektchefen och Jonas Hallqvist.

– Det har varit en lång process hit, det var över ett år sedan jag blev kontaktad av Jonas. Det här är det enda byggprojekt vi har igång i Stenungsund just nu, men vi hoppas det blir fler framöver

Sjögus fastigheter har sedan tidigare förvärvat en hyresfastighet som är under färdigställande på Nyborgsvägen i Stenungsund. Där släpps nu lägenheterna för uthyrning.

LÄS MER: Släpper uthyrning av 32 nya hyreslägenheter i Stenungsund

– Hyresnivåerna är satta för det projektet och det är bara signering av avtalet som fattas. Hyran för lägenheterna här på Bergsvägen sätts i samband med att det blir klart nästa år, men vi har valt en hög standard för att vara konkurrenskraftiga, säger Jonas Hallqvist.