Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Arkivfoto
Bild: Arkivfoto

Häst bajsade utanför hus – kvinna polisanmäld

Enligt polisanmälan har en av hästarna blivit påkörd och en förundersökning har inletts. Händelsen har även uppmärksammats på sociala medier, där det framgår att ord står mot ord.

Två tjejer hade ridit ut och var på väg tillbaka till stallet i Stora Höga när en av hästarna bajsade utanför ett hus på en grusväg. När den unga ryttaren höll på att sparka undan bajset ska personen som bor i huset ha kommit hem.

Vad som hände sedan är oklart, och ord står mot ord, men det hela resulterade i att polisen kopplades in.

Enligt en anmälan som kom in till polisen i Stenungsund på onsdagen ska en kvinna ha kört på en av hästarna med sin bil och sedan sagt något om att tjejerna inte ska rida där.

Utreds som vårdslöshet

– Det är rubricerat som vårdslöshet i trafik och olaga hot, vilket kan komma att ändras beroende på vad utredningen visar, säger Lars Wahlin, förundersökningsledare på polisen i Stenungsund.

Han säger att ingen är misstänkt för något brott i nuläget, och att han inte vill spekulera i ärendet.

– Jag kan bara konstatera att vi har en pågående utredning, sedan får den visa om någon ska misstänks för något.

Spreds på Facebook

Händelsen har uppmärksammats i flera inlägg på Facebook, där det framgår att det finns två väldigt olika sidor om vad som hänt. Där framgår också att kvinnan som blivit anmäld nekar till det hon beskylls för.

Lokaltidningen STO har varit i kontakt med kvinnan som äger hästarna. Hon säger att hon är bestört över vad tjejerna berättat, men att både tjejen och hästen klarade sig utan fysiska skador.

Vi har också varit i kontakt med kvinnan som blivit anmäld, som inte vill kommentera saken.