Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stefan Persson vill anordna sup-tävlingar runt Stenungsön. Bild: Stenungsunds SUP-klubb, Jonas Rindefjell
Stefan Persson vill anordna sup-tävlingar runt Stenungsön. Bild: Stenungsunds SUP-klubb, Jonas Rindefjell

Han vill att Stenungsundsborna ska paddla runt ön

Han har börjat paddla kajak, men stand upp paddle är inget för Stefan Persson. Trots det vill han nu anordna ett sup-evenemang med tävlingar och pris för bästa farkost.
– Det kan ju hända att någon kommer paddlande i ett badkar eller en soptunna.

Hans dotter är svensk mästare i stand up paddle, men själv är den vingliga brädan ingenting för honom. Trots det har Stefan Persson bestämt sig för att anordna just ett sup-race.

Från början var tanken att paddla Tjörn runt, men nu är siktet inställt på den lite mer humana sträckan Stenungsön runt.

– Sup har ju blivit en jädra fluga. Och det är ju roligt att det händer något, men jag vill inte konkurrera med någon, säger Stefan Persson.

Roligaste paddelfarkosten ska utses

När han tog kontakt med personerna bakom seglartävlingen Tjörn runt visade det sig att de hade haft en liknande idé, och Stefan Persson hoppas därför på att kunna ha tävlingen i Stenungsund istället.

Dessutom kanske fler kan delta, eftersom rundan blir knappt en mil jämfört med närmare sex mil.

– Jag tänker att det ska bli en happening. Då kan man köra tävling, först startar kajakerna, och sedan supparna. Sedan kommer motionärerna och då skulle man kunna välja den roligaste farkosten. Så det kan ju hända att någon kommer paddlande i ett badkar eller en soptunna.

Söker folk som vill vara med

Han planerar även för en juniorstart, som ska paddla halva sträckan.

Tanken är också att växla upp till nästa år, och då ha ett ännu större evenemang med tävlingar runt hela Tjörn, där även eliten ska bjudas in.

LÄS MER: Guide: Så svalkar du dig med sommarens hetaste aktivitet

Men än så länge har idésprutan bara gjort just det, kommit på en väldig massa roligheter. Nu behöver han folk, både som vill hjälpa till att anordna, och som vill delta.

– Det blir i mitten på september, så det är lite snabbt påkommet. Men jag tänkte det kunde vara skojigt. Och det har blivit stort intresse och många som verkar vara intresserade, så nu får jag allt suga tag i det här och genomföra det också.