Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Gabriel Andersson
Bild: Gabriel Andersson

Körde genom vägarbete i över 200: ”Koner flög”

Vansinnesfärden började i Stenungsund, och gick sedan norrut i över 200 kilometer i timmen. Enligt polis utsatte mannen övriga trafikanter för absolut livsfara. Nu åtalas han.

En torsdagskväll i oktober körde en man i 20-årsåldern genom Stenungsund. En polispatrull såg honom och signalerade åt honom att stanna, för en rutinkontroll.

Det ville inte mannen, och i stället inleddes en biljakt som skulle komma att sätta många andra trafikanter i livsfara.

Färden gick i över 200 kilometer i timmen genom Stenungsund och vidare norrut på E6. När mannen kom fram till ett vägarbete, där hastigheten var sänkt och vägen avsmalnad med mötande trafik, fortsatte han att dundra fram.

Vägkoner flög

Så beskriver åklagaren det som hände i det åtal som nu väckts mot mannen.

Han misstänks för bland annat grov vårdslöshet i trafik och ska under färden ha kört om bilar så att vägkonerna som var uppställda som barriär flög omkring bilen.

För att inte krocka fick flera andra bilister tvärnita på motorvägen, eller mer eller mindre köra av vägen. Enligt en polis som varit inblandad i förföljandet utsattes trafikanterna på E6 den dagen för livsfara.

”Patrullen upplever föraren som helt likgiltig inför andra trafikanters liv och egendom.”

Åtalas för flera brott

Mannen stannade till slut i vägrenen, vid en avfart i Uddevalla. I förhör har han erkänt brottet grov vårdslöshet, men inte lämnat någon kommentar till det som hänt.

Han åtalas även för tillgrepp av fortskaffningsmedel, brott mot knivlagen och flera fall av grov olovlig körning.