Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Edvin Bergstrom
Bild: Edvin Bergstrom

Missade rödljus och kvaddade bilen – skyller på rådjur och eftersupning

Med 2,25 promille alkohol i blodet ska kvinnan ha kört på en annan bilist, kört ner en brevlåda och sedan ner i diket. Hon nekar till brott och hävdar att hon väjt för ett rådjur.

I oktober förra året satte sig kvinnan i bilen för att köra hem från jobbet. De hade haft vinprovning och hon hade druckit flera olika viner. I höjd med Stenungstorg missade kvinnan att det var rött ljus, och körde rakt in i en bil som stod och väntade på grönt.

Hon gick ut för att prata med mannen hon kört på, men innan han hunnit få hennes kontaktuppgifter satte hon sig i bilen igen.

Det ska ha slutat med att kvinnan och bilen hamnade i ett dike, efter att hon kört ner några brevlådor.

2,25 promille i blodet

När polisen hämtade henne hemma hade hon 2,25 promille alkohol i blodet. Mannen i bilen som blev påkörd fick en fraktur i halsryggen och en whiplashskada i nacken.

Nu åtalas kvinnan för grovt rattfylleri, grovt vållande till kroppsskada och smitning från olycksplats.

Hon har nekat till brott, och säger att hon tittade ner på sin telefon för att byta låt och därför inte såg bilen vid rödljuset. Hon säger också att de hade varandras regnummer när hon lämnade platsen och att hon inte alls kört ner någon brevlåda.

Åtalas också för vabbfusk

Anledningen till att hennes bil har stora skador på ena sidan är för att hon körde in i en bergsvägg när hon väjde för ett rådjur. Och anledningen till den höga promillehalten var att kvinnan tog en rejäl whisky när hon kom hem. Hon menar att hon inte kände sig berusad efter vinprovningen.

Kvinnan åtalas också för bidragsbrott.

Under två perioder ska hon ha ansökt om och fått pengar för vård av sjukt barn, trots att hon de datumen varit på jobbet och fått ut lön. Totalt ska kvinnan ha fått drygt 50 000 kronor som hon inte har rätt till.