Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Bokfabriken AB
Bild: Bokfabriken AB

Mordhistorien från skärgården fortsätter

Efter debutdeckaren Sjörök släpper nu Elinor Kapp bok nummer två i deckarserien Mord i Skärgården. Uppföljaren heter Dödsjö och kommer ut i digitalt format nästa vecka. STO-invånarna får då ett nytt mordfall att sätta tänderna i.

Det har gått ett år för huvudkaraktärerna Eddie Öhlund och Stella Hart. Det är en ny sommar. Stella Hart, som finns med i bilden sedan förra boken har bestämt sig för att flytta hem till Skärhamn igen, om än preliminärt.

Eddie Öhlund är poliskommissarie på Stenungsundspolisen och får i uppgift att utreda ett mord efter att kvarlevorna från ett barn har grävts fram. Vi får följa med i detta hans arbetsliv, men parallellt löper också det privatliv han försöker bemästra.

Hemmiljön var ett naturligt val

För Elinor Kapp som själv är uppvuxen och bor i Skärhamn, är hemmamiljön ett naturligt val för historien.

– Jag bor ju i världens bästa miljö. Jag trivs ju här och det är klart att jag vill visa min hemmiljö. Och ta död på lite folk i den. Nej de lät inte bra, säger Elinor och skrattar.

Elinor kommer nära hemmiljön i sina deckarromaner och är inte orolig för att området framstå som en mörk plats. snarare tvärtom. För att hålla lite avstånd till verkligheten har hon dock valt att hitta på egna platser och byggnader.

– Jag tycker mer att det här är en mysdeckare, det är lite mysigt och det är mord utan massor av blod. Det är inga brutala grejor utan lite mer feelgood-deckare kan man väl säga. Sedan är klart att det är fiktiva platser som jag har hittat på, men det måste man göra. Jag vill ju inte peka ut någons hus.

Har historier för fler många böcker

Dödsjö släpps den 27e juli som ljud- och e-bok, och i en inbunden upplaga senare i december. Det är den andra boken i serien av totalt tre stycken, men Elinor berättar att skärgårdsmiljön alltjämt inspirerar henne, och det finns många historier kvar för STO-området.

– Jag läste någonstans att Morden i Midsomer har gjort 122 avsnitt, så jag tänker att jag kan göra några till. Jag har nog iallafall historier till en sju eller åtta böcker som ligger nerskrivna. Det finns ju gott om folk man kan ta livet av på de här ställena, vi är ju många, plus att vi dubblar oss under sommaren.