Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En person avled efter att ha klämts fast vid den allvarliga lastbilsolyckan vid Stora Högamotet. Nu byter polisen spår. Bild: Mikael Berglund
En person avled efter att ha klämts fast vid den allvarliga lastbilsolyckan vid Stora Högamotet. Nu byter polisen spår. Bild: Mikael Berglund

Den här artikeln kan bara du som prenumererar läsa.

Ny chaufför misstänks vara vållande i dödsolyckan

Tre lastbilar var inblandade när en man dog i olyckan vid Stora Högamotet. Nu har polisens utredning vänt, och den andra chauffören misstänks för vållande till annans död.

När en lastbil fått punktering och blivit stående i vägrenen på E6 i väntan på bärgare inträffade en allvarlig olycka vid Stora Högamotet. Det var vid halv nio, en torsdagskväll i mitten av mars.

En man i 65-årsåldern avled och polisen inledde en förundersökning om vårdslöshet i trafik, där den avlidne mannen ansågs vållande. Nu riktas i stället misstankarna mot den andra föraren som var inblandad i olyckan.

– Vi har tittat på det och fått omständigheterna klara för oss. Vi har delgett den chauffören misstanke om vårdslöshet i trafik och vållande till annans död, säger Linda Fried, förundersökningsledare vid trafikutredningen i Vänersborg.

Ska ha stannat på motorvägen

Det polisen tror hände är att en tung lastbil med släp körde om den stillastående lastbilen. I samband med det ska en lätt lastbil ha kört in i släpet på den tunga lastbilen. Föraren i den lätta lastbilen klämdes fast och avled.

Men det finns också uppgifter om att den tunga lastbilen stannat på vägen, och att det är därför den blev påkörd.

– Att stanna på motorvägen där 110 kilometer i timmen är tillåten hastighet, i mörker, det är så att säga för mycket. Vi anser att det är tillräcklig oaktsamhet för de här brotten.

Inväntar obduktion

Chauffören nekar till brott, men varför han ska ha stannat på motorvägen vill polisen inte säga i nuläget.

– Han har lämnat vissa svar i förhör, men det är inget vi lämnar ut än, säger Linda Fried.

Utredningen pågår fortfarande och innan polisen kan gå vidare väntar de på den fullständiga obduktionsrapporten. Sedan är det upp till en åklagare att bedöma om brotten är straffbara och om åtal ska väckas.